14 april 2014

Gårdagens tävling

I går var det dags för Jennys och Baltazars första tävling. Lite förvirrande när vi heter likadant... men det är alltså inte jag utan en annan Jenny :) Eftersom jag inte riktigt är "i form" ännu, så var även Sussie med som tävlingsgroom. Det blev som en riktig liten tjejresa. Kul!

Baltazar var duktig i blåsten och skötte sig fint som vanligt. Vi fixade ordning Bazze och Sussie skrittade fram honom för hand under tiden som Jenny bytte om. Det såg riktigt fint ut på framridningen och jag tror att Jenny var nöjd med känslan hon fick. Kul!
Sussie skrittar fram :)

Den sköna känslan höll tyvärr inte i sig under själva programridningen. Bazze "stod emot" lite, körde upp huvudet och till och med rusade en bit i galoppen. Kanske testade Baltazar av henne lite - men väl utanför så fick vi också en stor del av förklaringen. Han var kissnödig!

Ni som känner Baltazar lite närmre vet att han nästan alltid vill kissa när han går in på en ridbana eller efter att han åkt transport. I det här fallet hade han inte gjort det (även om han haft chansen)... så så fort programmet var ridet så ställde han sig utanför och kissade en lång stund. Inte lätt att vara skärpt och lyssna på piloten då...





Hur som haver så var vi alla nöjda med dagen och hur det gick. Nu ser vi fram mot nästa tävling om två veckor. Heja, heja!
Nu åker vi hem...

Dessutom säger vi stort grattis till Patricia som knep fjärdeplatsen :) Grattis och väl ridet!
Grattis till fjärdeplatsen :)

2 kommentarer:

  1. Jag vill inte heller springa fint kissnödig! 😜 men bilderna är vackra. Läste häromdagen att det inte är svårt att lära hästar kissa på kommando. Då har du ett litet projekt att ta tag i innan du kan sitta i sadeln igen.... 😎
    /Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, det skulle inte jag heller vilja göra. Springa kissnödig alltså ;-)
      Kissa på kommando? Låter smart :-)

      Radera