8 december 2013

Lykke!

Nu är det hög tid att jag presenterar senast tillskottet i vår familj, nämligen Lykke!

Lykke kom till vår familj i slutet av augusti och är en dvärgschauzer. Vi brukar säga att det är "lillasyster" till vår tidigare hund Speja, som tyvärr blev sjuk i somras och inte längre finns kvar. Lykke är som sagt snart ett halvår gammal och är väl som de flesta valpar = busig och charmig :) Jag tycker att hon är mild, kontaktsökande och behaglig att ha att göra med. En tjej med lagom mycket "go" i :)

Just nu jobbar vi med grundläggande saker som tex Sitt, Vänta, Varsågod och Kom. Tycker att hon förstår det rätt bra - men märker att det inte alls är befäst ännu. Speciellt inte efter att hon rymde genom grinden igår och stack som en raket nedför backen och vidare ut på vägen. Hua - tur att det inte kom en bil. Och tur att vår granne snabbt fångade in henne!

Vi jobbar också med att hon ska kunna gå i kopplet utan att dra (går ganska bra tycker jag) och framför allt på att hon inte ska skälla på andra hundar! För guuud vad hon skäller! Det är verkligen noll kontakt när vi möter en annan hund på promenaderna. Vi bestämde oss för att göra något åt saken redan nu när hon är liten och har därför nyligen haft en privatträning. Vi fick riktigt bra tips där och nu övar vi på det och hoppas att det ska ge resultat.

Söt är hon i alla fall vår lilla skrutta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar