15 maj 2016

55 %

Nä alltså... idag känner jag mig bara så ledsen. Så det här är mest ett inlägg för att skriva av mig.

Som jag skrivit tidigare har Baltazar och jag startat några LA:1 i vår, men det har inte riktigt gått så bra som jag önskat. Vi kan fortfarande inte sätta skänkelvikningarna eller den förvända galoppen riktigt. Jag försöker att peppa mig till att hålla planen min tränare och jag satt upp, men nu börjar det bli svårt.

Eftersom Bazze känts lite "sådär" senaste tiden, så har jag tränat både tisdagar och torsdagar några veckor. Vi provar dessutom att det bara är jag som rider dressyren just nu (för att det ska bli konsekvent för Baltazar) och min medryttare rider honom bara i skogen. Det har verkligen gett resultat på träningarna och vi har tagit stora steg framåt.

Förra helgen var vi på VRF både lördag och söndag. Jag red en LB:1 och en LB:3. Första dagen var det en hård domare och vi slutade på 58% och första utanför placering. På söndagen red vi ihop 61% och även då var vi första utanför placering. Även om känslan var fin, så hade jag innerst inne hoppats på bättre procent eftersom vi tidigare ridit LB på 62-64%. Men ja, ja....

Inför dagens tävling i Norsholm så kände jag mig supertaggad. Träningarna har gått kanon i veckan och igår kväll var jag (på min tränares inrådan) och red igenom galoppen och skänkelvikningarna på banan. Allt kändes så bra och jag trodde faktiskt att vi äntligen skulle komma över 60%  nu.

Framridningen gick väl ok, även om galoppen känns ovan att rida så mycket mer samlad än vad jag är van vid. Jag har svårt att få igång energin när jag ska rida "upp" istället för "fram". Min tränare var där och hjälpte till, så jag kände ändå att det mesta var där det skulle. Men väl inne i ridhuset gick så många delar skit!



Vägarna till skänkelvikningarna blev inget bra och då började han "knorva" sig i båda varven. Galoppen orkade han inte hålla och jag orkade inte peppa honom - med resultat att vi hade flera avbrott. Den sista galoppfattningen fungerade inte alls och jag blev sur och mest bara brände på diagonalen. Slutade på 55% och jag är så grymt besviken och ledsen - även om jag förstår att vi inte är värda mer än så.

Det hela känns ju inte bättre av att övriga "tävlingskamrater" placerat sig etta, tvåa, trea och fyra i helgen. Jag har inga problem med att de placerar sig - men just den här helgen blev det lite jobbigt. Eller... jag tycker mest det är tråkigt med de som säger att de inte vill åka på tävling för att det går så dåligt för dem - men att de sedan placerar sig högt. Eller att de säger att de ska "rida skiten ur alla andra i LA". Inte jättekul att höra när Bazze och jag kämpar för att ens bli godkända...