31 mars 2015

Panik!!

Hjälp, insåg att det bara är en och en halv vecka kvar till tävling. Och plötsligt känns det som om jag inte kan något alls.... Kommer skämma ut mig eller nåt...  Paniiik!!

Eller.. Det är klart att jag inte skämmer ut mig, men jag känner att jag har sjukt höga förväntningar på mig själv. Men nu är det som det är... Gulp!

30 mars 2015

Bara två

Sussie är sjuk, så i kväll var vi bara två musketöser i stallet. Blött som sjutton var det, för det har regnat i två dagar nu. 

Eftersom Bazze tränat flera dagar nu så hade jag gärna ridit ut i skogen. Men med tanke på regnet valde jag ridhuset ändå. Tog ett lugnt pass med bommar, lättridning och sånt. Duktig var han över bommarna...

29 mars 2015

Dressyrträning

I helgen har det varit dressyrträning på Långkärr. I går var det "bomövningar för dressyrhästen" och idag var det ren dressyrträning. Jag valde att inte vara med eftersom mannen är bortrest... Även om barnen är stora så blir det lite väl styrigt med mat, fotbollsmatcher, träningar och hunden....

Eija-Leena hoppade på tillfället att vara med i stället - och jag kunde så klart inte hålla mig borta från att titta. Igår hann jag fram precis när de började trava av - och de såg så fina och avslappnade av tillsammans. Bomövningarna hölls på utebanan i solen och både häst och ryttare var svettiga, hihi...
Bomövningar i solen

Idag var det däremot spöregn och dressyrpasset hölls inomhus. Det smattrade så dant på taket att Sophie fick ta fram öronsnäckan... för annars gick det inte att höra vad hon sa.

Hur som helst så är det jättekul att se Eija-Leena träna. Hon och Bazze har hittat många fler knappar sedan jag såg dem sist och det ser så fint ut :) Härligt och positivt ekipage :) Jag passade på att trimma in  kameran och tränade på att fotografera i ridhuset. Fick till rätt ok inställningar tror jag. Filmade också med Eija-Leenas kamera.
Eija-Leena o Bazze på dressyrträning

Avslutningsvis fick vi lite "skäll" av Sophie för att vi måste bli bättre på att klättra och köra bommar... Ryggen behöver stärkas och nu är det hög tid att ta tag i saken. Eija-Leena pratade lite om det och hur vi ska lägga upp det så att han får regelbunden ryggträning. Blir ju lättare nu när det är sommar - både i skogen och att kanske kunna ha bommar framme på utebanan :)


27 mars 2015

Spännande

Idag har jag varit på ett spännande möte. Helt slut i kroppen efter det. Får se om jag får anledning att återkomma i frågan :)

I helgen har Sophie kurs med bommar på lördagen och dressyr på söndagen. Jag är typiskt nog själv hemma med barnen, men Eija-Leena rider båda dagarna. Kul! Jag ska försöka komma och kolla i alla fall på söndagen :)

26 mars 2015

Trääning

Är skönt trött i kroppen efter kvällens träning. Meen... Jag känner att jag borde vara bättre på att ta till vara träningarna och tagga till lite. Men kanske beror det på att det är lite mycket annat nu (haha, någon som hört det förut...) Hur som helst är jag inte riktigt nöjd med min insats och tycker att jag borde kunna mer.

Idag fortsatte vi att öva på skänkelvikningar. Att det ska vara så svårt! "Alla andra" bara glider ju åt sidan, men jag fattar fortfarande inte riktigt hur det ska kännas. Idag fick jag dock till några riktigt bra steg, så det är på väg :) 

Avslutade med att rida igenom LB:1
Är riktigt nöjd med känslan, även om jag hade lite störningsmoment längst vägen. Det ska bli jättekul att åka på tävling och se hur känslan är i år. Hoppas att jag kan knipa några procent mer än tidigare :) Den som lever får se :)

Mycket nu

Det är lite mycket nu... Och då prioriterar jag bort bloggen. Den är ju liksom bara för mitt eget nöjes skull. 

I tisdags var equi-Linda och kände igenom Baltazar. Hon tyckte han var fin men behöver stärkas mer över rygg samt strecha ut frambenen. Så nu blir det mer klättring och cavaletti. Var full fart i stallet o träffade både Lisa, Sussie, Nina och Sophie :)

I går blev det lättare jobb på lina. Var ute på banan i kolmörkret. Ja, med lamporna tända förstås... 

I kväll blir det träning som vanligt :)

23 mars 2015

Läxa

Idag blev det en stund på banan för att öva på veckans läxa. Skänkelvikningar där Bazze är "felställd" i skritt och trav. Meningen med övningen är att jag ska lära mig att få/ta med yttersidan och inte böja halsen för mycket. Tyckte det kändes helt ok. Sussie tittade lite också och gav tips o råd :)

Trots att det blåste förskräckligt och började skymma, så var Baltazar lugn och fin. Svårt att tro när Sophie berättade att han och Preston levt rövare i hagen heela dagen. Hihi...

22 mars 2015

Kallt i skogen!

Brr, idag har det varit både kallt och blåsigt. Tog till och med på underställ och tjocka vinterkjolen - och det gick det åt... 
Började med att stå och titta på sonens fotboll och höll på att blåsa bort. Sedan vidare till stallet där jag träffade Nina och Preston. Tyvärr var de inte sugna på att hänga med ut i skogen. Dessutom missade jag att Mats var skogssugen... Så jag fick ge mig iväg på egen utflykt. 

Egentligen hade jag velat rida med min kompis Annika som skulle visa mig en ny väg. Men vi fick inte ihop tiderna... Suck... För det var nog sista chansen vi hade...

Nåväl, jag red sitgen mot sjön och bort till anslagstavlan. Där vände jag och red samma väg tillbaka. Sedan klättrade jag i backarna utanför stallet några gånger. Bazze undrade nog vad vi höll på med när vi gick upp och ned, och upp och ned, och upp och ned... Ja, ni fattar :)

Sen blev det hem och hoppa in i bastun. Skönt att värma upp sig ordentligt.

Har för övrigt en förskräckligt skällig hund här hemma. Trodde vi började få ordning på det, men nu har hon börjat igen och jag blir galen!!

21 mars 2015

Shopping!

Idag har Sussie och jag varit på roadtrip till Sharpman och Mantorps travshop. På våra inköpslistor stod bland annat tävlingskavaj, hjälm, ridbyxor och annat smått och gott. Jag provade typ alla kavajer som fanns på Sharpman. Eftersom jag är ute efter en kavaj som är riktigt slank, så hade jag siktat in mig på en Spooks. Men den var inte riktigt mitt i prick... Fastnade däremot för en Pikeur som var superfin. Tyvärr lite kort i ärmarna i den storlek jag ville ha. Så det blev inget köp där. Kom bara iväg därifrån med nya boots och benskydd till rea :)

Därefter åkte vi vidare till Mantorps travshop. Och tänka sig - där hade de också kavajen från Pikeur, men i lång modell (alltså den som heter 72 istället för 36) och den satt bara hur bra som helst! Är glad att jag lyssnade på Sussies råd att köpa en kavaj i "riktigt" tyg och inte en Spooks som blir lite mer av en tröja/kofta. Mjuk och skön visserligen - men jag hade nog inte känt mig lika fin i den som i den jag valde. Supernöjd! Nu är jag redo för första tävlingen om några veckor :)
Nya kavajen från Pikeur

Måste också låta er jämföra med "potatissäcken" jag haft tidigare. Moahaha.... Kanske ser ni inte någon skillnad? Men för mig är det som dag och natt. Jag kommer känna mig såååå snygg i nya kavajen!

Gamla potatissäcken

19 mars 2015

Ute

I kväll har jag ridit årets första träning utomhus. Åh, vad det var skönt att ha gott om plats :) 

Jobbade en hel del med formen och att hitta den utan att börja greja med händerna. Svårt... Fick också tagga till lite och inte bara sitta och finrida. Jag har ju lätt för det. Att finrida alltså ;)

Det blev också mycket galopp i olika tempo. Börjar kunna variera en del nu. Bättre än tidigare... Avslutade förresten med en riktigt bra förvänd vänster galopp. Eller bra och bra... Men jag kom på en grej som gjorde att galoppen blev stabil. Nämligen att vara övertydlig med högerskänkeln i varje steg. Tjoho, det gjorde nästan hela träningen.

Jag red också mycket skänkelvikningar idag. De sitter inte ännu och jag vill gärna komma på tricket. Idag fick jag rida en ny övning som gick ut på att rida skänkelvikningen felställd (eller helt rak), först i skritt och sedan i trav. Klurigt, klurigt... Men det är veckans läxa, så det är bara att träna på :)

18 mars 2015

Hovis och sånt...

Idag var det dags för Bazze att bli fin om fötterna. Har sagt det förr - men jag är verkligen nöjd med Tessan som skor Baltazar. Så behöver du en hovslagare i Norrköpingstrakten kan jag rekommendera Tessans hovar :)

Nåja, när fötterna var fina så var det dags att rida. Hade planerat ett motionspass över bommar, men det gick inte riktigt eftersom vi var tre stycken i ridhuset. Skulle nog ha gjort som jag tänkte från början och ridit på utebanan. Hur som helst hade jag svårt att hålla fokus och tappade delar av min plan. Men motion med mycket galopp fick han i alla fall. Behöver få upp flåset lite mer inför säsongen.. 

Det är fortfarande skav av sadeln, men bara på ena sidan. Dessutom tycker jag han är tunn över manken, typ. Suck, orkar inte med om sadeln behöver bytas... Kanske ska prova att ha fårskinnspadden under igen?

Nä, bäst jag slutat skriva nu. Annars blir jag bara med neggig... Hörs i morgon i stället :)

17 mars 2015

Scrap

I söndags hade jag bjudit in några kompisar till mig för en heldag med scrap. Superkul att inspireras av varandra! 

Och här är lite av det jag hann bli klar med :)


16 mars 2015

Musketöser

Snabbt inlägg...

I kväll var ordningen återställd och måndags-musketöserna har trimmat tillsammans. Sussie hade värsta flytet (men så var hon laddad innan också) och fick Challe att jobba ordentligt. Jättefina vad de! 

Själv jobbade jag på med att fånga yttersidan genom den "lilla fyrkanten" och serpentiner. Men nej.... det är jättesvårt och jag tycker inte alls att jag får till det. Men det får jag jobba vidare på :) 

14 mars 2015

Lag och sånt...


Fick tips om att VRF sökte deltagare till Div 3 laget - så nu har jag anmält mitt intresse att vara med där. Får se vad de svarar... Om allt funkar som jag hoppas, så hoppas jag kunna/få rida även Div 2 i höst. Vi får se hur framtiden artar sig...

Måste också ta tag i det där med kavaj nu. Vet inte riktigt hur jag ska få tiden att åka iväg till Sharpman bara... Så ev beställer jag hem via nätet och hoppas det blir bra. Om måtten i "mått-tabellen" stämmer bra med mina, så tror jag att jag ska våga mig på det. Är ju inte värre än att jag får returnera - och får be om att låna Jonnas kavaj på första tävlingen.

I övrigt kan jag bara konstatera att saker och ting inte alltid är som det borde - och att jag ännu inte har upphört att förvånas över hur konstigt det kan bli ibland ;)

12 mars 2015

Nöjd o glad :)

Är såå nöjd och glad efter kvällens träning :) 

Tränade tidigare än vanligt, så jag kunde rida med portarna öppna och solsken som sken in i ridhuset. Underbart! Även denna träning fortsatte vi med fokus på yttersidan. Det blev "den lilla fyrkanten" och en ny övning med "volt i volten". Den sista övningen var jättebra för att "hitta" galoppen. Inget konstigt alls, utan bara galopp på stora mittvolten, vid E en tio-meters volt, sedan ett varv på mittvolten igen osv. Med tanke på Bazzes lite "stolpiga" galopp fick jag verkligen skärpa till mig för att göra det bra. Kul och nyttig övning för oss. 

Dessutom blev det mååånga serpentiner. Haha.... Har lite att öva  där, nu när jag vill ha med yttersidan också. Svårare än man man kan tro...

Avslutade med att rida igenom nya LB:1. Och det gick verkligen superbra :)
Somnar nöjd och glad i kväll!

11 mars 2015

Ute

Idag stod valet mellan ett motionspass (borde) och en runda i skogen (ville). Moralen var dock inte speciellt hög i solskenet, så Lisa och jag drog ut i skogen. Försökte lura med nya hästen Preston också, men Nina hade nackspärr  o kunde inte rida alls. Och utan henne kunde vi ju inte ha med Preston heller, haha...

Vi tog stigen mot sjön och över diket vid anslagstavlan. Inte speciellt mycket vatten alls. Och det var ju skönt :)

Kändes som att skogsturen trots allt var ett bra val, precis vad Baltazar och jag behövde. Avslutade med att mocka en kärra i hagen... Så snart är det jobbet klart också :)


Mycket

Det är mycket som snurrar i livet just nu... Och därför är det lite stilla här ibland.
I måndags så trimmade dock Sussie och jag som vanligt, även den här veckan med sällskap av Nina och Preston. Kul att vi är fler som rider på kvällarna :)

Jag körde den där lilla fyrkanten med "hörn" i skritt och trav. Riktigt fin i vänster varv men svårare i höger. Samma sak med skänkelvikningarna, fin i vänster men omöjlig i höger. Hm, undrar vad det beror på... 

8 mars 2015

Lite vilse

Idag lyckades Sussie och jag rida lite vilse. Jag tänkte att vi skulle rida runt Stora kärret - och Sussie tänkte att vi skulle rida Lilla Prinssvängen. Så vi hade lite kommunikationsproblemen innan vi fattade att vi menade olika vägar. Fniss...

Plötsligt tog stigen slut och vi klafsade i ett kärr med lera högt upp på hästarnas ben. Så till slut vände vi och red samma väg hem... Ja ja, vi kom ju hem i alla fall. Hade varit kul att haft på gps:en, men det får bli nästa gång. 

Till avslutning så fikade vi utomhus i solen. Underbart!



7 mars 2015

Tävlingsupptakt

Idag har jag varit på Tävlingsupptakt tillsammans med några fler av Sophies elever. Vi gick igenom var och ens planering och målsättning inför säsongen. Kul att höra hur de andra tänkte och få tips till egna mål - och framför allt kul att höra att flera av oss ska på samma tävlingar :)

Dessutom hade hon en del med mental träning. Superbra punkter att ta med mig ut på tävling - och även att tänka på både innan och efter... Nu längtar jag efter första starten!


Träffade Eija-Leena också som skulle rida Bazze. Så då hann jag pussa lite på honom och även prova de täcken som Annica hade med sig härom veckan. De passade kanon :) Ett var kanske lite stort, men inte så att det inte funkar. Så nu ska jag bara fundera ut någon bra "ersättning" för dem :)

I morgon blir det skogsrunda och på eftermiddagen kommer en spekulant och titta på Pamina. Det blir spännande...

6 mars 2015

Tävlingsplan

I morgon har Sophie upptaktsträff för sina elever som tävlar. Inför det så ska vi alla ha med oss en plan inför säsongen - så det har jag suttit och knåpat på nu i kväll.

Hmm... jag undrar var min målsättning att inte tävla typ varje helg tog vägen. Haha, vill åka på hur många tävlingar som helst men har inte lätt att få ihop det med övriga familjens aktiviteter. Jag vill ju följa med på fotbollsmatcher och båtturer och biobesök och allt var det nu är. Så jag får kanske sålla lite... eller inte... hihi...

Ja, nu är det inte så att jag har planerat att åka iväg varje helg... men kanske varannan.... Vet av erfarenhet att det kan bli lite för mycket. Men det är ju så rooooligt!!
 

5 mars 2015

Träning utan känsla :)

Ytterligare en dag där jobbet sög musten ur mig fullständigt totalt. Det är dessa dagar som en rejäl träning brukar göra susen för humöret. Idag var det dock lite si och så med det. Först gick Bazze runt och ville kissa precis hur länge som helst. Och sen lyckades han inte riktigt "frusta ur sig" på framridningen. Till råga på allt så var dessutom mina chaps helt knäppa och bara hasade ner (hm, kan man gå ner i vikt bara på vaderna? Haha...)

Nåja, summan av kardemumman var att jag hade svårt att fokusera på ridningen. Jag blev stum i handen och skänkarna flaxade omkring. Bazze var inte helt med på noterna och sprang bitvis runt med huvudet i vädret... och det var det länge sedan han gjorde. Ja, ni fattar att kommunikationen inte riktigt funkade. Jag är inte nöjd med min prestation idag  - men Bazze-bus kämpade dock på efter de förutsättningar jag gav honom. Sophie sa i alla fall att vi var duktiga och hade gjort det bra -så det tar jag med mig :) Som sagt - inte min bästa ridning. Men det bästa jag kunde idag :)


4 mars 2015

Skooogen

Idag lyckades jag komma iväg från jobbet i vanlig tid. Kände att både Baltazar och jag var i behov av en uteritt. Fick tag på Lisa också som ville hänga med :) 

Vi fick en härlig tur runt Kårklösa i solsken. Helt fantastiskt... Måste betyda att våren är på väg. Jippie!

Hästarna fick pulsa i snö och plaska i vattenpölar, men verkade väldigt nöjda med att få vara ute och röra på alla muskler. Underbart att kunna rida dagsljus även på vardagarna :)

3 mars 2015

Sadel

Den här våren har Bazze fått skav på ryggen av sadeln. Eller skav och skav... Men pälsen blir nött. Först var det bara shabraket som skavde, men sedan även bakkanten på bossorna. 

Har fått förslag på att lägga en pad under sadeln, men det har inte kännts helt ok. Jag har mer velat lyfta sadeln fram för att få den att ligga an mer bak = inte glappa. Igår fick jag min känsla bekräftad av en tjej som är utbildad sadelprovare. Hon sa att Bazze saknade muskler fram för att lyfta sadel tillräckligt. Så hon föreslod en tunn pad fram. Precis som jag tänkt :) Så det visar att jag ska gå mer på min egen känsla, för den är ofta rätt :) Lite som den feedback jag fick på kursen i helgen. 

Kanske hög tid att börja lyssna på mig själv nu när jag är över fyrtio. Hihi... 

2 mars 2015

Två fast tre

Jenny A loppar sig på semester, men Sussie och jag håller igång måndagstrimmandet ändå. I kväll fick vi också sällskap av nya hästen Preston och hans matte samt medryttare. Så vi var tre som red, men bara två musketöser. 

Eftersom det var kurs hela helgen, så borde Bazze bara ha skruttat i skogen idag. Men det var liksom inte läge eftersom mörkret hann lägga och måndagar ju innebär gemensam trimning. Planen var därför att rida lite enklare för att stretcha efter helgen. Hade lite svårt att hålla planen dock... Eftersom han kändes så fin och jag ville rida lite mer. I morgon tränar Eija-Leena, men på onsdag blir det vila :) 

1 mars 2015

Dressyrkurs dag 2

Idag var det dag 2 av dresdyrkursen på Långkärr. Det var upplagt som en clinic och vi var tre grupper som red. Jag red i första gruppen tillsammans med Patricia och Elin, medan Elsa och Wilma tittade på. Vi fick ett antal programdelar i uppgift - och Elsa och Wilma fick bedöma och motivera sina betyg tillsammans med Sophie. Vi fick rida skänkelvikningar, förvända galopper, öppna och sluta. Den feedback jag fick med mig är att jag rider noggrant och följsamt, men att jag ska våga tro lite mer på mig själv. 

Sussie var snäll och filmade. Jättekul att se hur fina våra skänkelvikningar och öppnor blivit :) Baltazar har kännts jättefin båda dagarna och det visar sig också när jag ser på filmerna. Kul!

När vi ridit klart så bytte vi grupper och jag var med och fick bedöma Elsa och Wilma. Det är svåårt att se vad som är rätt och fel. Men väldigt väldigt nyttigt!

När båda grupperna ridit klart fick vi besök av två tjejer "utifrån". De red två, för oss, okända hästar. Vi fick bedöma olika rörelser och hålla upp poängtavlor och motivera vår poäng. Svårt men kul. Hästarna var bara fyra och fem år och var kanonfina och duktiga :)