29 september 2014

Aj :-(

Idag skulle Sussie och jag trimma, så som vi brukar göra på måndagar. Men... när Sussie skulle hoppa upp på Challe så vred hon vill knäet och ramlade ner på marken. Aj aj, vad ont hon hade... :-(
Med hjälp av mig, Linda och Mats kom hon till slut upp på hästen (Ja, ni hör ju att vi alla var ur balans... För inte borde hon rida...!) och vi red ner till banan.

Sen skrittade hon runt lite medan jag satsade på att flytta undan i trav. Både på volten och på diagonalen. Bazze kändes väldigt springig och jag fick honom inte att vila på steget och jobba som jag ville. Men hellre snabb än seg... Tror jag... :-o

28 september 2014

Besök :-)

Idag hade Baltazar och jag besök av min kompis Laila och hennes två barn. De var jätteduktiga och red båda två. Moa red till och med lite själv och travade med mig över ett litet hinder :-) Och Bazze var som vanligt supersnäll <3

På kvällen hade vi stallmöte. Som vanligt mysigt och massa skratt. Speciellt när vi planerade vår kommande voltige-satsning. Hahaha....

27 september 2014

Tävling...

Kort rapport från idag... :-)

Till att börja med så gick det inte att lasta idag. Riktig tur att vi hade hjälp av Zanna, Mats och Sophie. Annars vet jag inte om vi kommit varken iväg eller hem...

Red två klasser, en LB och en LA. Framridningen till första klassen var inget vidare. Baltazar var ofokuserad och mest bara sprang. Det kändes dock bättre när vi kom in i ridhuset och programmet gick riktigt bra. Red ihop 62% :-)

Efter lite paus var det dags för LA. Den här gången kändes framridningen bra, men (som Sophie konstaterade) jag behöver en plan. Jag var faktiskt riktigt nöjd med programmet, ändå till jag fick poängen. Ynka 52% Kan inte låta bli att känna mig som "tanten som alla undrar vad hon gör där". Nä, till nästa tävling vill jag känna mig mer förberedd... Dags för lite seriös träning alltså... ;-)

25 september 2014

Två hästar...

Ihh, i kväll har jag fått rida Sophies fina häst Roger. Jag är så glad att hon vågade låta mig rida honom... Det är en av hennes tävlingshästar på 6 år och gårdens egen uppfödning. Han ser ut lite som Bazzes lite större kusin ;-)

Red först Bazze och fokus låg på att få honom att bära sitt huvud själv. Så det var mycket skänklar och kvicka fingrar som gällde. Tyckte det kändes rätt bra. Ännu bättre blev det när Sophie kom och skrittade fram Roger och tipsade och gav instruktioner. Svårt att få till det jag vill... Men jag fortsätter träna och leta :-)

Sen fick jag rida Roger! Det var med skräckblandad förtjusning jag satt upp. Jag! På Roger! Jo, så var det...

Jag fick känna på alla gångarter, men måste säga att galoppen var svårast. Själva fattningen var klurig och sedan var sprången liksom "höga" och bakbenen levde sitt eget liv. När jag då inte satt stadigt på rumpan så fattade han inte vad jag ville. Men kul var det!

Såå nöjd att jag gjorde det. Och såå glad att Sophie gav mig förtroendet. Tack också Helena för det uttryck du gett mig "Det är bara mina egna tankar som begränsar mig!" Ja, det är ju så sant... Lycklig i kväll efter att ha ridigt två fina hästar och att ha utmanat mig själv...

I natt sover jag gott!

24 september 2014

Kvällens pass

Åh vad jag är glad för min hovslagare! Kan verkligen rekommendera Tessans Hovar om du behöver en engagerad och duktig hovslagare. Som dessutom kommer i tid ;-)
Idag satte hon lite större och bredare skor på bakfötterna eftersom han sliter dem för mycket och för snett. Hon sa att han såg ut att ha dålig "aktivitet" i höger bak, och jag kan ju bara hålla med... Det märks ju inte minst i vänster galopp. Ska bli spännande att se hur nya skorna funkar... Hon trodde han skulle få mer "lyft" av dem tack vare att benen får mer korrekt vinkel (och inte slits på snabbt)

Sedan blev det som sagt banan för mig. Det var högst blandad kvalitet... men framför allt strulade det att rygga. Däremot fick jag till väldigt fin vänster förvänd.... Fick inte riktigt till den energi jag ville ha... ja, ja... Red i alla fall igenom LA inför lördagen. Kändes ok, men inte mer.

Tillbaka i stallet så träffade jag på Sophie (som ridit i skogen trots en förfärlig förkylning) Hon satt upp på Bazze på stallplanen för att se hur han kändes att rygga. Hon kände ju genast att han inte var ordentligt "loss" och efter lite steppande ryggade han så fint :-) Jag fick sitta upp - och så försökte jag göra detsamma. Och då ryggade han faktiskt!

Åh, nu längtar jag till i morgon när Sussie neg jag ska trimma. Vill fortsätta öva på det Sophie visade idag :-)

Här sitter jag...

Jaha, här sitter jag och tittar på när Bazze får nya fötter. Sen ska jag ta ett pass och träna program... Är hög tid för det ;-)

Stackars Sophie är sjuk, så träningen är inställd i morgon. Sussie och jag har dock bestämt att trimma tillsammans :-)

23 september 2014

Ullared :-)

Tjoho, nu är det bara en dryg vecka kvar innan vi åker till Ullared! Hoppas kunna fynda många bra häst- och ridsaker :-)

Ska bli såå roligt!! :-D

22 september 2014

Hurvel!

Usch vilket hurvligt väder det varit idag. Inne i ridhuset lät det som sjutton av blåsten och ute var det kallt o regnigt :-(  Så det slutade med att Sussie och jag bara stod i stallet och snackade och pysslade med hästarna. Tror vi behövde det alla fyra :-)

Lite småpanik över att jag skulle träna till tävlingen på lördag. Men... jag vet att det inte är någon fara egentligen. Och det vi inte kan nu - hinner vi inte lära oss på några dagar i alla fall :-)

Tjingeling!

21 september 2014

Hur gör man??

På förmiddagen var jag på Skogslotten och hjälpte till på hopptävling. Jag hamnade på parkeringen och det gick helt ok trots att jag inte gjort det innan. Efter några timmar var jag klar - då blev det kaffe och titta på lite hoppning innan jag åkte hem. Jisses vad en del hoppar!

Efter lite lunch hemma åkte jag vidare till stallet och Baltazar. Regnet började falla... så det blev ridhuset. Satsade på att öva skänkelvikningar och att rygga. Skänkelvikningarna tycker jag nog funkar bättre o bättre, men ryggningen är en katastrof! Det går inte bakåt för fem öre...

Jag är noga med att rida in i en ordentlig halt och att han ska stå på tygeln. Men sen är det stopp... Har provat på hur många sätt som helst men han står blickstill och fattar inte vad jag menar. Behöver lite professionell hjälp av Sophie... ;-)

20 september 2014

Fortsättningskurs med Lykke

Idag var det dags för att gå med Lykke på fortsättningskurs hos Norrköpings Hundcenter. Vi har ju gått mycket framåt sedan förra kursen, men jag var ändå ganska nervös över hur hon skulle "bete" sig med de andra hundarna. Tänk om hon bara skulle stå och skälla hela första gången..?

Vi var ett gäng på ca 8 hundar och det var en salig blandning på raser och målsättningar. Det är så härligt att vi ändå kan samlas kring vårt intresse - hunden :) Tina Krulle är en fantastisk ledare och inspiratör. Älskar att gå på kurs för henne - hennes sätt passar oss och Lykke perfekt :)

Hur som helst.... efter lite teori inomhus var det dags att plocka ut hundarna ur bilarna. Jag tänkte att "jag tar det som det kommer"... och precis när Lykke fick hoppar ur bilen så kom det första skallet. Jag var så tydlig jag kunde mot henne att det inte är ok att göra så - och döm om min förvåning när hon slutade skälla?!? Duktiga fina Lykke! Kanske kom hon ihåg platsen och att när vi är där så är det fokus på mig och Henrik som gäller...?

Resten av tiden var hon mestadels fokuserad på Henrik och mig (vi tog varsin halva av träningen), jippie! Visst tappade hon fokus ibland - men det var inte för att skälla på de andra utan mer för att hon inte riktigt orkar vara koncentrerad. Eller för att vi inte är tillräckligt roliga, haha...


Vi tränade på att sitta och ligga - och att stanna kvar när "föraren" gick några steg bort. Inga problem med det.. förutom att Lykke inte riktigt har lärt sig att Ligg betyder Ligg tills vi säger något annat :) Hon var jätteduktig på att följa och vänta - precis som vi bad henne om. Duktiga fina tjejen! Hon börjar nog bli lite stor nu ändå... :)

18 september 2014

Hallå!

Hallå - vad tyst det var här på bloggen ;-) Ja ja, så är det ibland och ni som kikar in här får ta det som det är :-)

I kväll har jag tränat igen. Det blev en del prat om att hålla fokus under tävlingssäsongen :-) och därefter tränade vi på öppna. Det var svårt... Men kul att träna på lite nytt... Det blir något att försöka få ordning på under vintern.

Tycker att han hängde en del i handen idag, men jag var förmodligen inte tillräckligt tydlig med skänkeln. Eller.. jag vet ju att det är så :-)  Och så har jag svårt att hålla koll på båda sidorna... Antingen blir yttersidan för lång eller så ställer jag inte innersidan tillräckligt. Hm, svårt att få alla bitar att stämma...

Men hur som helst var den en riktigt bra träning som gav mig en energi-kick. Galoppen på slutet kändes jättefin :-)

Tittade därefter på Lisa och Tessan. Och en älgmamma med två kalvar... Hua...

15 september 2014

Resultatlistor

Sitter och tittar på resultatlistorna från igår och kan inte låta bli att göra en liten reflektion.
På LB kom jag 4 av 19 - så det är jag så klart jättenöjd med. Speciellt som "alla andra" hade stora fina hästar med värsta stegen... Tjoho!

I LA så kom jag 10 av 14 startande. Ganska ok ändå... men det som är lite roligt är att de tre som är över mig, ligger precis över 57%. Så om jag hade satt bara några ynka poäng till, så hade jag typ kommit i mitten av startfältet. Roligt :) Så det kan ju inte ha varit sååå illa ändå :)

Har förresten tittat på filmen från LA nu också och är riktigt nöjd. Visst har vi mycket att slipa på, men det är över förväntan för att vara min debut och för att det är andra klassen på dagen vi rider. Brukar ju bara orka/vilja rida en klass annars.

Och så måste jag bara bjuda på två bilder som jag tycker är så roliga. De är tagna med några minuters mellanrum - och det är knappt man ser att det är samma ekipage, eller hur? Så nu förstår ni kanske vad "folk" menar när de säger att Bazze kan bli så läcker, fast han inte ser mycket ut för världen när han går och skruttar. Min läckerbit!


Så här...?
Eller så här...?

Dags för ny header?

Ja, vad säger ni? Är det inte dags för en ny header?
Jag gillar den svart-vita stilen, så det blir nog något väldigt likt den jag har idag... Men jag vill nog byta ut några bilder.

Sitter för övrigt och kollar igenom filmerna från i går. Jättekul att se :) Ser faktiskt en hel del bra saker... men också mycket jag vill förändra. Tänk att man aldrig kan vara riktigt nöjd... Har lite funderingar som snurrar i skallen... Ja ja, allt är som vanligt med andra ord...

Idag blev det en kort sväng i stallet och bara en sväng i skogen. Ganska mysigt det också :)
Jättegammal bild... ;)

14 september 2014

Tävling i Norsholm

Idag var det dags för min tredje tävling den här säsongen. Den här gången var det i Norsholm och Eija-Leena hängde med som hästskötare och sällskap. Eftersom det blir så få tävlingar för mig i år, så har jag valt att ta det ganska enkelt. Dagens start bestod därför av en LB:1. Förutom den så hade min tränare Sophie Lindström också peppat mig till att debutera i LA. Själv var jag så tveksam till det att jag både anmälde och avanmälde.... innan hon sa åt mig på skarpen och jag anmälde mig igen. Haha... sån tränare har jag ;)


Hur som helst så kände jag mig ganska avslappnad och lugn idag. Inte speciellt nervös - utan mer bara fokuserad. Trots att det var ganska varmt ute, så lyckades jag få en fin energi i Baltazar. Han är alltid känslig för spöt, men idag kickade han så fort jag la till det lite för mycket. Slutade med att jag bara behövde smeka med spöt för att få en fin framåtbjudning. Söta Baltazar...

 


Inne i ridhuset var det tryckande varmt, men vi lyckades behålla energin. Hade inte alls den där sega känslan som kan infinna sig ibland. Var extra noga med volterna så att de skulle vara 15-meter (gjorde dem ju för små sist...) och vet ni vad jag fick för poäng på vänster mellangalopp (som är den "svåra" snett igenom...) Jo, en sjua! Tjoho!!

Slutade till sist på 66,03% och knep fjärdeplatsen. Jippie!


Måste också berätta att vi fick fint beröm av en av "personalen" som jobbade på tävlingen. Hon hade blivit positivt överraskad av honom och tyckte att han var så fin och "maffig" när vi red programmet och att han blev som en annan häst. Han ger ju inte riktigt det intrycket när man bara skrittar fram eller låter honom vara lite låg.. Så det var kul att hon tyckte det var sådan skillnad :)


Därefter var det en dryg timme till nästa start. Valde en kortare framridning och nu kändes Baltazar inte riktigt lika pigg längre. Inte seg och trött - men vi fick inte riktigt till den där energin. Jag ser också på fotografierna att han är betydligt lägre än när jag red fram till LB.

Nåja, så var det då dags för debuten. Jag får nog säga att jag är riktigt nöjd trots allt. Mitt mål var att komma över 55% och jag fick ihop 56,97%.  Jag hade flera 6:or och 7:or - men det som drar ner poängen är de nya rörelserna som inte sitter riktigt ännu. Dvs skänkelvikningarna som inte blir "tvära" nog, ryggningen som är för tveksam och så klart den förvända vänstergaloppen... Men under vintern ska vi nog få ordning på de sakerna också :)


Vi stannade kvar lite sedan och tittade på Patricia och Ferros. De var superduktiga i LA och tog tredjeplatsen :) Och detta trots att de fick en felridning. Supergrattis!

13 september 2014

Redo

Bilen är packad och Bazze är flätad. Själv laddar jag med ett glas vin... Vi är med andra ord redo för morgondagens tävling. Ska debutera i LA...

Jaha, och där uppnådde jag min femårsplan redan efter två år... Nu måste jag sätta nya mål :-D

11 september 2014

Hepp

Sådär, nu är veckans träning avslutad. Som vanligt är jag nööjd :-) Det är ju inte så att det alltid går så bra. Men det är alltid en riktig energi-kick!

Idag fokuserade vi på delar ur LA. Det blev skänkelvikningar, ryggning och volter i trav och galopp. Kändes helt ok, men inte toppkvalitet. Ska i alla fall bli spännande att se hur det går på söndag :-)

Efteråt kollade jag på Eija-Leena som red Challe. Jätteduktig var hon :-) Och sedan kom Patricia och Ferros. Jisses vad duktiga de har blivit. Snygg som sjutton är han! De ska också till Norsholm på söndag, så det blir kul att ha sällskap där och att vara ett litet team :-)

Ulrika

I går kväll var jag och tittade på Ulrikas ridlektion på Skogslotten. Det är så härlig att se henne så glad och förväntansfull inför ridningen :-) Love you darling!

I går hade hon en ny häst och den såg riktigt trevlig ut. Det märks inte mycket av att Ulrika inte ridit på så länge. Även om inte allt "är på plats" så är känslan där. Samt att hon till skillnad från några andra i gruppen har bra grunder i sin ridning. Jag håller tummarna för att hennes kropp håller och det ska bli så himla kul att följa henne framöver :-)

De red i ridhuset eftersom det var mörkt ute, så det blev inga kort. Filmade dock lite och bjuder på ett kort därifrån :-)

10 september 2014

Träningstävling på Hillersta

I kväll har jag varit och tittat på träningstävling på Hillersta. Johanna och Zidden red två klasser och var duktiga i båda och fick med sig en rosett hem :-)

Innan dess hade jag varit i stallet. Även idag blev det ridhuset eftersom det regnade precis när jag gick ur stallet. Självklart blev det sedan sol! Men jag tar för lat för att gå ner på banan ;-)

Hade en riktigt fin känsla och Bazze kändes pigg och med på noterna. Jag fick inte riktigt ihop formen så mycket som jag ville... Men så är det ju ibland...

Red delar ur LA:1. Bland annat skänkelvikningarna som jag tycker är svåra. Men de kommer ner och mer. Vad det gäller vänster förvänd (måste ju rapportera det också) så var det som vanligt blandad kvalitet. Ibland går det inte alls och någongång går det stadigt som tåget. Jag fortsätter traggla för att försöka hitta knepet :-)

Fick sällskap av Tessan både i stallet, ridhuset och till Hillersta. Kul att hinna snacka lite :-)

Tjingeling!

9 september 2014

Hillersta i morgon

I morgon är det träningstävling på Hillersta. Jag ska inte vara med (prioriterar att träna på egen hand) men ska försöka åka o kolla på Johanna och Zidden :-)

Och när jag ändå är ute och åker så kanske jag svänger förbi när kollar på Ulrika också :-) Vi får se hur nycker jag hinner/orkar...

8 september 2014

I ridhuset

Idag har det varit trist och regnigt väder här. Därför blev det höstens första pass i ridhuset. Inte så kul att gå in - men skönt att slippa bli blöt ;)

Baltazar har haft två vilodagar och det verkar ha gjort honom gott. Han kändes pigg och fräsch! Härligt :) Jag satsade på att få igång traven och det gick riktigt bra. Tycker att jag hittade ungefär samma "peppande" ridning som när jag red igenom programmet på senaste träningen. Kul!

Vissa saker kändes riktigt bra idag - tex 10-metersvolterna i trav och galopp. Andra saker kräver mer träning  - tex skänkelvikningar och ryggning. Och några saker behöver jag träna MYCKET på. Ja, ni förstår nog att jag tänker på den förvända vänster galoppen. Hmpf...

Jag valde att jobba galoppen åt rätt håll först. Ville få igång den och kunna "rida" den ordentligt. Därefter gick jag över till att rida mindre volter längst ena långsidan och "tre-kvarts-linjen" på andra långsidan. När det funkade så provade jag att vända över ridbanan på olika sätt för att gå över i förvänd. Och tror ni att det lyckades? Nej, det gjorde det inte! Suck. Nya försök och samma resultat...

Testade sedan Sophies övning att rida i höger varv och fatta vänster galopp. Gick inget vidare... Försökte att inte stressa upp mig över att det inte fungerade, men det är svårt. Efter att ha fått till ett hyfsat hörn, så valde jag att rida LA:1 istället. Och jag måste säga att jag verkligen gillar det programmet :)

Vi har fortfarande mycket att träna på i programmet, men jag tror att vi framöver (nästa säsong?) kommer rida det riktigt bra. Det känns som om det passar oss.... Och vet ni vad det konstiga var? Jo, att när jag red programmet så satt den förvända vänstergaloppen som en smäck. Jag red om galoppdelen en gång till - och vi satte den förvända igen. Skumt... men skönt att avsluta på plus :)


7 september 2014

Städning på shemat

När jag kom till stallet i kväll, så visste jag inte riktigt om jag skulle ta en tur i skogen eller ett pass på banan. Det blev till slut inget av det...

Jag såg på schemat i sadelkammaren att det var min tur att ta tag i städningen i september. Tyckte det passade bra att göra det idag när jag egentligen inte hade något annat som måste göras - och när jag inte heller hade bråttom hem. Så ut med mattorna och skura golvet... Passade också på att röja lite bland mina grejor och fick en hel kasse att slänga. Jippie - då måste jag köpa lite nytt ;)

Fortsatte därefter i samma anda och sopade av hela höloftet. Därefter gav jag mig på Baltazar, haha.... Manen behövde en rejäl omgång och den är nu både ryckt och klippt. Brukar rycka den mitt på halsen, för där är den så himla tjock. Och så klipper jag med "taggsaxen" på sidorna. Blev ganska bra :) Svansen blev också trimmad... men där råkade jag nog ta någon cm för mycket tror jag. Ja ja, jag får väl rida snabbt så syns det inte. Fniss....

6 september 2014

Film från förra veckans träning :)

Kanske kommer någon ihåg att jag fick hjälp av Jenny A att filma förra veckans träning. Jag har klippt ihop lite av den, så att den som vill kan se :)

För att slippa kommentarer, så vet jag redan att min vänsterhand inte är så "snygg". Men jag jobbar på det... ;) Precis som jag jobbar på så mycket annat... Men så här ser vi ut just nu i alla fall :)

5 september 2014

Funderingar på en fredag...

Kan inte låta bli att fundera lite över det här med vänster galoppen... Under gårdagens träning pratade Sophie och jag lite om hur/när det startade och varför det är så svårt att komma ur det. Och tankarna kring det har fortsatt idag. Vad som utlöste det hela kan vi lämna därhän, men jag kan inte låta bli att fundera över varför det låser sig så hos mig just med den här rörelsen.  Det finns så klart flera orsaker, men de två jag tänkt mest på nu är dessa:

En orsak är att jag (till viss del omedvetet) är rädd för att han ska bralla iväg med mig. De gånger han stuckit iväg i bock-brall-galopp längsmed hela banan är inte många - men inte heller roliga. Och de få gånger det hänt är när jag jobbat just vänster galopp och krävt mer än han har lust med just då. Jag försöker att inte tänka på detta när jag rider, men kroppen gör ju inte alltid som hjärnan vill... så därför har jag svårt att sitta stadigt på rumpan och tar tyngd i stigbyglarna och förbereder en bock (Och med tanke på att han inte dragit med mig på typ ett år så förstår ni att det egentligen är helt orationellt av mig att göra så. Men är man en orolig själ så är man...)


Ytterligare en orsak är att jag tycker det är pinsamt att jag inte klarar av det. Jag har ju jobbat med det här i närmare ett år nu, men har fortfarande inte kommit på knepet. Jag menar, hur svårt kan det vara egentligen?! Jag vet ju att Baltazar inte har några problem med det när andra rider, så varför ska inte jag klara av det? Att inte kunna en viss rörelse är ju en sak, men att inte kunna rida vänster galopp (förvisso förvänd) är ju larvigt. Egentligen vill jag inte att någon annan ska veta om det... men å andra sidan så vet ju alla redan.


Ibland önskar jag att jag inte hade så stora krav på mig själv. So what om jag inte fixar den här delen av galoppen, vad gör det om hundra år? Men... jag vill kunna! Annars kan jag ju inte ens klara av att genomföra en LB korrekt (fixar ju inte ens snett igenom i vänster galopp om det vill sig illa) och vad är jag då för en ryttare? Känns ju meningslöst att åka på tävling då...

Kanske dags att skrämma iväg alla gamla spöken?
Kanske dags att slänga all prestige och alla förväntningar jag har på mig själv åt sidan?
Kanske dags att inte ha så stora krav på mig själv?
Kanske dags att börja rida?

4 september 2014

Träning med fokus på fokus

Har precis tränat och sitter här med skön, trött känsla i kroppen.

Fokus låg på att hitta ridningen i vänster galopp. Som ni vet har jag ju lite svårt att "få igenom" den ordentligt och därmed funkar inte den förvända. Och precis som Sophie säger: Det är dags nu!!

Det blev med andra ord mycket vänster galopp och jag fick jobba mycket med att hålla fokus. Och på att inte ge upp. Och inte sluta förrän jag är klarat det jag bestämt mig för. Svårt som sjutton!

Fick ytterligare ett bevis på hur engagerad Sophie är som tränare, då hon sökt råd om mitt "problem" även på annat håll. Det är underbart att känna att hon inte ger upp på mig utan fortsätter leta nya vägar/övningar för att lösa knuten. Så tacksam o glad!

Det känns som om vi har en rejäl bit kvar, men jag är ändå taggad att arbeta med det och mig själv. Vill så gärna fixa det här!

Fick med mig två bra övningar för galoppen.... Ska bli kul att testa dem på egen hand :-)

3 september 2014

Ingen älg

Idag blev det en skön tur i skogen. Vi träffade varken älg eller rådjur, men väl en knallröd vespa som stod parkerad vid vägkanten i skogen. Bazze blev flera cm högre o frustade som en tok. Haha... Knasiga hästar är ibland...

I övrigt så blev det bara fixande i stallet. Bäddade rent och borstade på logen. Skönt att ha gott om tid att göra sånt ibland :-)

2 september 2014

Lite panik?

Har varit på två dagars "verksamhetsplanering" med jobbet. Det var... intressant... kan man nog säga...

Börjar också få lite lagom panik inför nästa tävling... Det är flera saker som inte är på plats och jag blir lätt stressad då. Fast jag vet att det inte livsviktigt och att det mesta brukar lösa sig...



1. Jag har inte hittat någon som kan hjälpa till ännu. Eija-Leena jobbar (men ska kolla om hon kan byta), Sussie är på semester, Jenny A hjälper till på tävlingar på VRF. Kommer liksom inte på någon mer... Har några alternativ till, men tror att det är lite långskott. Maken säger att han kan hjälpa mig, men eftersom jag ska rida två klasser så går ju större delen av dagen åt. Det känns inte som om vi båda kan vara borta från barnen så länge och det är dessutom fotbollsmatch för ena sonen... Hoppas det löser sig.

2. Jag ska debutera i LA. Hjälp!!!

3. Jag har inte många "ridtillfällen" innan tävlingen - och det här med vänster galoppen börjar sätta sig i huvudet (på fel sätt). Det är ju inte värre än att just den delen blir "kajko", men jag skulle vilja testa några teorier innan tävlingsdagen.

Helt plötsligt så liksom bara kände jag i kroppen hur jag ska/bör sitta för att galoppen ska funka. Just nu skiter jag i mellangaloppen, utan jag vill bara få till den förvända. Det är som om min kropp igår bara "kände" hur jag ska göra - men det var utan häst, haha... Skulle så gärna vilja hinna testa det...
Det är klart att jag ska rida flera gånger innan tävling, men Bazze kan ju inte bara gå på banan. Så i morgon blir det skogen. Och på torsdag har jag bett Sophie rida (ja, jag är en fegis... men jag vill att hon känner igenom honom). Och sen har jag max 2-3 ridpass på banan innan tävlingen, varav en träningsgång. Hjälp - nu blir jag jättenervös...