31 augusti 2014

Bildbomb från träningen



 I torsdags hade jag ju turen att ha med Jenny A som fotograf :) Här kommer ett urval av bilder därifrån. Några är lite suddiga, men jag tycker ändå att de var lite fina... så håll till godo :)

Hon filmade ju också, så jag ska försöka hinna med och klippa ihop en liten film... Kommer framöver i så fall :)













30 augusti 2014

Tävling på Heda Ridklubb

Idag var det dag för säsongens andra tävling för mig. Det blev en tiiidig morgon och klockan ringde redan 05.00. Gäsp! Hästarna fick frukost vid tjugo i sex och under tiden som de åt så fixade jag i ordning mig själv och häktade på släpet tillsammans med Jenny A.

För att få lite extra spänning i tillvaron så provade vi att lasta med fastsatt bakbom. Svårt att krypa under tyckte Bazze, haha.... Sedan upptäckte vi att ett av däcken "typ" saknade luft.... Så vi körde i sakta mak till närmsta mack för att fylla på. Där hade vi redan spräckt vår tidsplan. Det löste sig dock eftersom det var smidigt när vi kom fram och jag kunde hålla min plan att ha 20 minuters framridning.

Framridningen kändes bra och jag fick bra coachning av Jenny som fick oss att sätta mer energi, och mer, och mer... Och så var det då dags för att rida programmet...

Min känsla av programmet var ganska så bra. Det var inte den där sega känslan som ofta kan infinna sig, utan jag kunde hålla honom mer aktiv. Däremot så kroknar vi lite mot slutet och han faller i formen. Det saknas dock fortfarande MERA bakben för att jag ska få rätt energi och få till de där poängen jag vill ha. Så det få vi jobba på!



Jag lyckades dock göra ett antal missar som drog ner poängen. Några 5:or på att volterna blev för små och att mellantraverna inte var tillräckliga. På vänster galopp som är snett igenom, så var jag inte tillräckligt förberedd och han bröt av. Så där blev det bara en 4:a. I övrigt ett gäng 6:or och några enstaka 7:or. Slutade på 58,03% och det är jag inte alls nöjd med. Blev bara så besviken... Jag hade trott och hoppats på mer.
 
Att mellangångarterna inte är så stora vet jag ju sedan innan, men missarna med volterna och galoppen är ju bara så onödigt. Jaja, efter att jag hade fått gråta ut lite mot Jennys axel, druckit massa kaffe och pratat igenom det hela med Sophie så känns det lite bättre.



Jag tröstar mig med att det bara är två veckor sedan jag hittade de nya knapparna tillsammans med Baltazar. Och att jag faktiskt bara ridit ordentligt i drygt en månad efter operationen. Och att det är min andra tävling för säsongen. Och att om en dålig ritt kan ge 58% så är det ju ändå rätt ok... för något år sedan hade en dålig ritt gett 52%. Så jo, jag ska nog snart vara tillbaka i humöret igen :)

Ganska nöjd trots allt!

29 augusti 2014

Redo..

Ja, nu är jag så redo jag kan bli för i morgon. Blir en tidig start, så klockan ringer redan kl 5. Gulp!

28 augusti 2014

Träning med kamera

Idag hade jag turen att Jenny A kom och tittade på veckans träning. Hon hjälpte till att fota o filma :-)  Det blev en hel del fina kort i det härliga kvällsljuset.

Ser på korten att vi är riktigt duktiga, men när jag tittade på filmen kunde jag knappt tro det var vi. Kände inte igen mig själv och att jag kunde rida så fint. Så glad jag blev!! :-) Hoppas att jag får med mig känslan på lördag... Skulle vara kul att göra sysslor en ritt som känns riktigt bra.

Hur som helst red jag en hel del volter i både trav och galopp. Sedan red vi förstår igenom programmet. Kändes helt ok och ser riktigt bra ut på filmen. Men bättre kan jag... ;-)

I kväll bjuder jag på ett kort direkt från kameran (därav kvaliteten) men fler bilder och film kommer framöver.

27 augusti 2014

Fix o trix

Bazze har tränat flera dagar i sträck nu, så idag hade jag tänkt mig att bara skrutta i skogen. Men det föll sig inte bättre än att jag inte red alls... utan Baltazar fick helt enkelt bara vila...

Var och fixade sysslorna och förberedde sedan inför lördagen. Grejade lite i transporten (spände upp mellanväggen och satte fast säkerhetssprintarna) och la fram lite grejer jag ska ha med mig. Jag putsade också tränset och tänkte att det ska hålla sig fint till på lördag, även om jag väl får putsa av det efter morgondagens träning. På fredag ska Eija-Leena bara ut i skogen, så jag hoppas det är ok med henne att ta hoppsadeln och "skogs-tränset".

Tessan var där också, så jag fick min dagliga dos med stall-prat :)

Hade egentligen tänkt åka förbi Skogslotten och kolla på Ulrikas träning, men jag hade inte riktigt tid.. Förhoppningsvis passar det bättre nästa vecka :)

26 augusti 2014

Tidigt på lördag

Oj oj, nu har jag fått starttiden till på lördag. Klassen startar en timme tidigare än aviserat och min starttid är redan kl 8.48. Och då är det bara tre till efter mig...

Hur jag än vrider o vänder på det så kan jag inte slimma schemat mer än jag gjort - och vi behöver lasta kvart i sju. Puh... Och eftersom jag blir först i stallet och måste ge frukost, så behöver jag fodra den senast kl 6.

Tänkte att jag får förbereda så mycket jag kan och passa på att äta frukost samtidigt som hästarna. Ja ja, det är ju kul att man gillar att tävla i alla fall. Är så himla taggad!! 🙌🙌

25 augusti 2014

Trimmat med Sus

Jaha - idag är det måndag igen och jag har som vanligt trimmat på banan tillsammans med Sus. Det har blivit en rutin för oss att göra det på måndagar - och jag vi trivs så himla bra med det. Då rider vi igenom våra "läxor" och tränar tillsammans. Ibland kan vi tipsa varandra om olika saker (som vi hört Sophie säga, haha...) och ibland så rider vi bara "var och en för sig". Men... det är ju så mycket roligare att rida tillsammans än att sitta ensam och trimma. Eller.. jag gillar det också i och för sig... men jag vill inte vara utan våra måndagar och det känns väldigt tomt de veckor Sus inte kan.

Linda och Jaspis kom också ner på banan och joggade stora volter och sträckte ut i galopp längst långsidan. Hon är så söt, Jaspis, och verkar tycka det är kul att jobba med de andra hästarna på banan :)

Idag blev det ganska mycket pepping av varandra, att "vi kan!". Och så pratade vi om att sätta mål och vad vi har för långsiktiga och kortsiktiga mål.  När vi ridit klart så träffade vi Sophie i stallet och fortsatte på samma tema - att sätta mål och utvecklas. Älskar verkligen kvällarna när ingen har bråttom och vi hinner prata om allt och inget. Härliga människor vi är i stallet!

Jag jobbade mycket vänster galopp och speciellt att gå över i förvänd. Bazze fick till slut mjölksyra i det lite tunga underlaget (nyharvat och blött) och snubblade ner på knä. Men det gick bra....
Hur som helst så kan jag konstatera att om jag sitter på rumpan så sitter den förvända galoppen som en smäck! Men om jag så mycket som bara vinklar på överkroppen en centimeter så bryter han av. Men jag fick till några riktigt bra svängar i förvänd. Jippie :)

Och så blev det 10-metersvolter i trav. Blir bättre och bättre, men jag har svårt att få till det i högervarv.

Håller också tummarna för att det ska bli lite extra tävling för Bazze på lördag... får återkomma om det blir av :)

24 augusti 2014

Läxan

Idag körde jag igenom den läxa jag fick av Sophie på torsdagens träning. Först blev det förvänd vänster galopp. Och den satt som en smäck!!! Tjoho!!! Jag ska bara komma ihåg att rida galoppen... Så är det inga problem ;-)

Sen red jag igenom LB:3 och det kändes riktigt fint :-)  Tog galoppdelen två gånger till... Men sen fick det räcka :-)

Tessan var där också när vi hann prata lite. Kul :-)

Härlig eftermiddag i stallet med andra ord :-)

21 augusti 2014

Jag dööör!!

Har precis kommit hem från en fantastiskt kul träning 😀 Jag nästan döör vad det är kuul! Ni vet när man får ihop alla bitar och allt bara flyter... Nåja, flyter är väl att ta i... Men det är så kul att jobba och testa och greja - och så plötsligt känns allt bara så bra 🙌

Det var mycket fokus på att få med bakbenen idag. Och att återigen hitta den där formen jag vill - och inte ge mig förrän jag får igenom den. Det blev också lite traglande med förvänd vänster galopp... Men till slut gick det i alla fall lite åt rätt håll... Men oj, vad jag måste koncentrera mig och verkligen rida!! Har går inte att sitta och bara hänga med... Då tar han genast chansen och byter galopp...

Men oj oj oj vad det var kul idag. Så kul att jag inte ens brydde mig om regnet som gjorde mig dyngsur. Red utomhus i bara kortärmad tröja, så ni kan ju tänka er hur det blev. Regnade typ hela träningen. Jag lovar att ALLA kläder var blöta när jag kom hem. Hihi...

20 augusti 2014

Fixat

Idag tog jag en fixarkväll i stallet. Bäddade riktigt rent och gav därefter Baltazar en ordentlig ryktning. Skönt att bara ta det lugnt.

Jag hade redan från början bestämt att inte rida idag, utan i stället ta Bazze på lina. Men nu blev det inte så heller... utan jag valde att bara mysa och ta det lugnt. Det är ju inte fel det heller... :-)

Kolla för övrigt in vilket fränt kort jag fick till... Bazzes huvud svävar liksom fritt. Hihi...

19 augusti 2014

LO på Lykke

Tror inte att jag har visat upp denna LO på Lykke? I så fall får det bli en repris...

Jag har framkallat ett antal kort "på riktigt" som jag vill scrappa. Är lite trött på eget utskrivna bilder som inte riktigt håller rätt kvalitet (har väl inte bästa skrivaren...) Det här i alla fall en av bilderna - nämligen vår hund Lykke när vi hämtade henne. Bilden är tagen här hon sitter i knät på mig på väg hem från uppfödaren.

 Jag provade att fylla i bokstäverna med vit penna, så att det liksom "speglar sig" i dem. Jag såg det på en annan design och tyckte det var fint. Blev nöjd med resultatet även om man nog behöver öva på var de vita strecken ska läggas.

 Dessutom så använde jag några rub-on med hjärtan.
Blev riktigt nöjd med resultatet... Och lägg märke till att jag inte har använt en enda blomma... ;)


18 augusti 2014

När dum dag blir perfekt!

Idag har varit en riktigt dum och eländig dag på jobbet. Men nu är den mycket bättre tack vare två anledningar...

1. Först hade vi kurs med Lykke. Det blev mycket prat och många praktiska övningar i hundmöten. Både jag och maken fick med oss många bra tips om hur vi ska tänka och agera. Anmälde oss också till fortsättningskurs i höst. Nu är jag såå inspirerad och Lykke är såå duktig (även om hon kör lite med oss...)

2. Sedan åkte jag vidare till stallet där Sussie väntade. Först blev det ridning (som gick sådär eftersom jag fick något konstigt "håll" typ mitt i magen) och sedan när jag gjorde sysslorna på blev det massa snack. Linda dök också upp och då blev det som ni förstår ännu mer prat ;-)

Hade gott om tid att göra alla sysslor och bara mysa med Bazze i nya fina stallet :-) Det är verkligen såå fint!

Och ta-da! Nu mår jag hundra gånger bättre än för några timmar sedan. Tack alla människor och djur som förgyller min tillvaro 💜💕

17 augusti 2014

Invigning och skogsritt

Oj - vad tomt och tyst det blev här på bloggen i flera dagar. Nåja, så kan det vara ibland... Ni som är inne här och läser får hålla till godo med det som bjuds ;)

Idag har det varit invigning av "nya" stallet. Det vill säga av utbyggnaden av stora stallet. Det har blivit såå himla fint :) Stor och luftigt med några helt nya boxar och dessutom uppbindningsplatser "på sidan" av stallgången. Efter att bandet hade klippts så bjöds vi på smörgåstårta vid långbord i stallgången. Mysigt! Kolla gärna in bilder på Sophies blogg.


Extra kul att Jenny (som red Baltazar  i våras) kom också. Hann inte riktigt prata med henne för vi hamnade på var sin ände av bordet (och sedan hade jag bråttom iväg till fotbollsmatch). Men vi ses om två veckor igen :) så då får vi prata av oss. Om vi inte ses på lunch innan så klart... :)

Innan invigningen så var Jonna och jag på en kort tur i skogen. Det blev sjövägen till orangea spåret och tillbaka. Precis lagom ansträngande så här en söndag :)

14 augusti 2014

Ta-da!

Idag blev det träning lite senare än vanligt, så jag började inte förrän vid halv åtta. Det blev en hel del prat kring tävlingen när känslor när tankar om den. Såå nyttigt att få prata igenom det med Sophie (som ju tränat mig i några år nu).

Sedan blev det ridning med fokus att "få igenom det jag vill". Det vill säga att inte ge mig förrän jag lyckats med det jag föresatt mig. Är det skritt på tygeln, så ska han vara ärligt så tygeln och kort i kroppen innan jag går vidare. Dessutom övade jag på att rida hela tiden och inte sluta så fort det går bra. Och ta-da! Det gick så jäkla bra (och var så jäkla jobbigt, hihi...)

Såå nöjd i kväll!! Älskar att träna! :-)

13 augusti 2014

Trimmat

I kväll trimmade jag på egen hand på banan. Gick in för att rida lite tuffare än vanligt. Eller tuffare och tuffare... men i alla fall lite mer som den ridning jag vill ha på tävling. Det var jättesvårt!

Först gick det riktigt bra, men sen kroknade både Bazze och jag. Och då orkade jag inte motivera honom till att jobba som jag ville. Men - det var väldigt nyttigt att känna hur det kändes. Nu vet jag vad jag vill uppnå... Så då är det "bara" att träna för det. Coolt att känna det :-) Ett steg framåt i min utveckling om hur jag vill tänka när jag rider :-)

På kvällen var jag och kollade Ulrika som började rida på Skogslotten. Det såg jättefint ut och jag hoppas hon har riktigt mycket träningsvärk i morgon. Hihi...

11 augusti 2014

Jobba!!

Idag var det dags att börja jobba igen efter semestern. Kan ärligt säga att det inte var den roligaste arbetsdagen jag haft!!

Nåja, det blev bättre framåt kvällen när jag åkte till stallet. Hihi... Red ut i skogen tillsammans med Sussie och Challe. Mysig tur med massa pratande :-) Precis som det ska vara... :-)

10 augusti 2014

Tävling på Bjärka-Säby

Tjoho - idag har jag äntligen varit på tävling igen! Och den här gången kunde jag rida själv ;) Det här blev alltså säsongens första tävling för mig...
Med tanke på att jag bara hann rida någon månad mellan operation och sommarsemester, så är jag mer än nöjd med dagens prestation. Och det är ju dessutom sååå roligt att vara iväg på tävling :)

Idag var det alltså Bjärka-Säby som gällde. Sussie var snäll och följde med som hjälpreda, kartläsare, fotograf, fika-sällskap och peppare. Love you sweetie!
Efter avslutad ritt

Vi hade i ärlighetens namn lite svårt att hitta fram... men efter att ha stannat på en mack och frågat efter vägen, så kom vi fram utan större problem. Dock lite senare än planerat... Framridningen blev något kortare än jag räknat med och jag hann inte med allt jag ville (den ack så viktiga "ponnygaloppen" fick jag dock till, hihi... Tack för tipset Jenny/Zanna! ), så när det var min tur att rida in på banan kände jag mig inte alls klar. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det..
Precis innan jag går in på banan

Ja, då kör vi då!

Känslan under ritten var inte speciellt bra och jag ser även på videon att det ser ut som det kändes. Lite för lång både fram och bak - men med mer energi än vad det kändes som. Fast... jag är kanske lite för kritiskt, för vi red ihop 63,10%!!Jag blev glad så att jag studsade :) Slutade på en delad 8-plats av 21 ryttare.. Det känns bra inför hösten och fortsatta tävlingar. Nu hoppas jag hitta bättre känsla till nästa gång.


Extra kul var att jag fick 7:or på båda galoppfattningarna och på gångarternas allmänna intryck. Bara det var värt hela dagen :)

Koncentrerad 1

Koncentrerad 2

Tror att vi båda tappade huvudet här ;)
Nu ska jag smälta den här härliga dagen och sedan laddar jag om för en LB:3 på Heda den 30 augusti.
Nöjd Baltazar efter ritten

9 augusti 2014

Äntligen!!

Äntligen är det dags för mig att åka på tävling igen. I morgon bär det av till Bjärka Säby :-) Ska bli såå roligt!! Håll gärna en tumme för oss i morgon :-)

8 augusti 2014

Sophie

Idag red Sophie Baltazar. Lite som en sista avstämning efter sommarens träning. Hon har ju som ni vet ridit honom under vår och sommar när jag inte varit "ridbar". Han fick fint beröm idag och det förstår jag - för han jobbar på så himla bra :-)

Hon red mycket galopp och visade det här med att "hänga ihop i kroppen mellan gångarterna". Så nu har jag en tydlig bild av hur det ska se ut :-)

Tjingeling!

7 augusti 2014

Så nöjd!!

Gud vad jag är nöjd! Har precis kommit hem från en superbra träning. Blir så lycklig! 🙌

Bazze var riktigt pigg och glad idag och det gjorde inte saken sämre. Fick bra tips på hur jag ska rida programmen för att Baltazar inte ska "förekomma" mig. Kändes riktigt bra 😀. Red också igenom LA:1 för första gången i år. Duktiga vi är, min häst och jag 💜

Eija-Leena kom och tittade så vi hann prata lite. Och därefter kom Elsa och Ferarri - så då hann jag dricka kaffe och prata med Annica. Kul!

Dessutom var hovis och fixade fina fötter på morgonen....

6 augusti 2014

Skogen

Idag blev det bara skogsridning. Även om det var helt rätt för Bazze (som gått flera dagar på banan) så ville jag för egen del gärna jobba lite dressyr ändå. Jag är ju bara såå nervös för att den vänstra galoppen ska strula. Sophie fick mig dock så andra tankar... så det klev som sagt bara skogen.

I morgon blir det hovslagaren och därefter träning. Min affirmation till dess är "Jag rider en stadig och säker vänster galopp" :-) Det värsta som kan hända är det den blir fel på söndag, men vad gör det om hundra år ;-)

4 augusti 2014

Tillbaka - men ändå inte...

Tillbaka i stallet igen (och vi har nog Svärtinges finaste stall nu efter ombyggnaden och målningen. Mer om det i ett annat inlägg...)

Väntade till senare på kvällen eftersom det varit så varmt. Trots att jag inte satt upp förrän halv åtta så var det fortfarande 27 grader. Puh... Dessutom hade jag inte ätit något sedan lunch och kände mig lite pressad att hinna/kunna rida igenom programmet till på söndag. Så... ni förstår säkert att det inte blev någon vidare ridning. Red i alla fall igenom LB:1 och det gick inget vidare. Framförallt är det galoppen som spökar och den vänstra vet jag inte ens om den finns... Känner/ser ju inte när det blir fel! Stön!! Har ingen lust att börja strula med det igen!

Nä, det kändes inte alls bra... Men alltid kan jag väl roa någon på söndag ;-)

3 augusti 2014

Dags att sätta igång :-)

En vecka kvar på semestern. Härligt!!
Den här veckan är jag hemma så nu ska jag sätta igång med ridningen "på riktigt". Nu är vilan slut och jag kan inte längre skylla på varken semester eller operation 😀

Lite extra press är det också att jag anmält mig till årets första tävling på söndag. Det är en LB:1 och både Bazze och jag kan "springa runt" den utan problem. Men... jag vill så klart mer än så 🙌 Även om det är min första tävling för i år så vore det kul att få bra procent. Håller min målsättning för mig själv tills vidare... Och vem vet... kanske tar nervositeten över och jag får blackout och glömmer att rida... 😲

Blir kul att komma iväg i alla fall. Sussie är med som hästskötare.

I övrigt går mina tankar för tillfället till en vän som fått dåliga besked om sin häst. Mina varmaste tankar till dig, sweetie 💜