30 april 2014

Valborg!

Jag har firat valborg genom att rida mitt första pass på banan :-) Blev en stund med skrittövningar och sedan trav under lättridning. Traven var väldigt okomplicerad... Mr B fick gå rund o låg, medan jag koncentrerade mig på att få ordning på mig själv. Känner att gärna vill hålla balansen med ryggen = inte så skönt. Men jag tror det ganska snabbt kommer tillbaka "rätt" muskler nu när jag ska rida mer regelbundet och "på riktigt" ;-)

Väldigt positivt att känna hur mjuk o fin Bazze är. Helt med på noterna (förutom lite trams i början då han undrade om han verkligen skulle gå på tygeln... Hihi...) Finasta, finaste killen!

Ha en bra valborg, alla!

29 april 2014

Vill rida nu!

Men gud alltså vad jag är ridsugen. Var/är helt inställd på att börja jogga lite trav i morgon. Men nu vet jag inte om jag hinner... Det är ju valborg med allt vad det innebär... Kanske kör en sväng på torsdag förmiddag i stället... Baltazar lär ju ändå orka sin träning med Jenny på kvällen :-) Jag är ju liksom inte så krävande just nu.

Ska bli skönt att komma igång o ha lite fasta rid-dagar igen :-) 

Tjingeling!

28 april 2014

Intag

Idag hjälpte jag o E-L till med intag av hästar. Alla skötte sig exemplariskt. Även vi... Hihi... :-)

27 april 2014

Skogen!

Idag tog jag en tur i skogen tillsammans med Baltazar. Passade på att klättra lite för att träna min mage ;-) och sen blev det sjövägen till orange spåret och tillbaka. Säger bara: Aj, vad ont det gör i sittknölarna. Hihi...

Blev också mycket mys i stallgången.

Letade efter mitt flugtäcke idag, men det är som bortblåst... Hittar det varken hemma eller i stallet. Hm, får väl helt enkelt investera i ett nytt. Men så ooonödigt! Kanske kan hitta begagnat?

Tjingeling!

Sommaren är här :-)

Nu får vi väl anse att sommaren är här, för igår åkte sommardäcken på transporten. Så nu är vi redo för tävlingen nästa helg när Jenny o Bazze ska till VRF (tror jag det var... Bra koll jag har, haha...)

I eftermiddag ska jag ut i skogen med mr B. Hoppas det fina vädret håller i sig :-)

25 april 2014

Fredagsmys

Inget stall för mig idag, men Eija-Leena tar hand om Bazze som vanligt på fredagarna.
I morgon tänkte jag försöka åka o titta på Sophie när hon tävlar med Roger. Vet inte riktigt om jag hinner... Men ska försöka :-)
Ha en skön fredagskväll alla :-)

24 april 2014

Tittat på träninng

Torsdag = träning för Baltazar. Ytterligare en tid är det Jenny A som tränar honom på torsdagarna - men jag kan så klart inte hålla mig därifrån utan måste åka och kolla :) Och de är så himla duktiga! Det är jättekul att de har hittat varandra så bra - men jag får lite ågren för hur lång tid det ska ta mig att komma till samma "ridning". Men, men.... jag ska försöka att inte ha sådana prestationskrav på mig själv. Fast det är inte lätt...


Idag stod övning av program på agendan. Det var LA:1 och LA:3 och så MsvC:1 (tror jag fick det rätt där...) Trots att Bazze fick tre stora program att bita i, så gjorde han och Jenny det med bravur. Inga sura miner - utan öronen framåt och känslan av att han tycker det är jättekul att jobba med programmen. Det blir ju onekligen lite roligare när det händer saker hela tiden, kan jag tänka :) Både Bazze och Jenny fick fint beröm av Sophie!

Ska bli så kul nästa helg (3 maj) när det är dags för dem att tävla igen. Då håller vi tummarna :)

Efter träningen så skrittade jag av mr B några minuter. Vi skojade att det är som med barnen, när Jenny frågade mig "Vill du skritta av?" Haha... och jag bara "JA!"

Och så måste jag ju bjuda på en bild från gårdagens hoppning, med Baltazar och Jenny A. Snacka om att Bazze attackerade hindren... haha... :)

23 april 2014

Snabbt!

Ett supersnabbt inlägg innan jag stupar i säng. Red ut en kortis med Tessan o Jaspis idag. Blev till anslagstavlan och tillbaka. Huuur mysigt som helst att komma ut i skogen! Nu blir det mer av den varan :-)

Därefter hoppade Jenny A med Baltazar. Han var verkligen jätteduktig. Och Jenny också. Han har ju inte hoppat mer än sockerbitar senaste halvåret, men nu klämde han "riktiga" (nåja, en 80 cm i alla fall) som om han vore en riktig hopphäst. Lite bus försökte han sig också på... ;-)

Nu blir jag också sugen och kanske ska återuppliva mig gamla mål med att åka ut på en Pay and Jump...?

21 april 2014

Städdag

Idag samlades alla i stallet för gemensam städdag :-)  Det skurades och borstades och målades och tvättades och sorterades och... Ja, överallt höll vi på med olika saker :-)

Jag upptäckte bla att jag har försnillat Bazzes flugtäcke. Så det måste jag försöka leta reda på...

Naturligtvis blev det också gemensam fika i solen. Har ni sett ett bättre gäng någongång? ;-)

I morgon är en lite jobbig dag, för då börjar jag jobba igen efter sjukskrivningen. Det enda (jo, faktiskt det enda) som är bra med det är att jag får lite fasta stallrutiner och kan komma igång med ridningen lite bättre.

Tjingeling!

19 april 2014

Påskafton

Idag hörde Jenny av sig och undrade om det gick att rida - och det gjorde det ju :-) Jag gjorde det enkelt för mig och åkte upp samtidigt för att skritta en stund. Jisses vad ont det gjorde i sittknölarna från i torsdag. Är det så det känns när man börjar rida? Känns som jag sitter på skelettet, typ. Haha...

Jag tog med mig Lykke och hon skötte sig riktigt fint. Inget hysteriskt skällande idag :-) Det som gjorde henne mest upprörd var när jag gick ifrån henne och andra fick hallå henne. Sötfia <3

När jag skrittat fram satte jag mig och fikade och kollade på Jenny. Då dök Sussie och Jonna upp. De stannade kvar o tittade o snackade. Kul! Gillar verkligen att hänga med alla i stallet. Det är lika mycket värt som samvaron med hästarna  :-)

PS Kolla in hur nöjd Bazze är på bilden med mig (i röd tröja). Haha... Ser ut som om han snart ramlar ihop av tristess! Hahaha!

18 april 2014

Sol och lerig

Solen tittade fram på kvällen, så jag åkte upp till stallet och tänkte ta en kort skritt-tur. Jag möttes dock av en lerig häst som passat på att rulla sig ordentligt idag, hihi... Så det blev i stället en ordenlig rykt och lite grooming :-) 

Får ta den där ridturen i morgon... Lite mys är ju inte heller att förakta ;-)

Träningen igår

På gårdagens träning så red Sophie. Jag hade lovat att göra i ordning Bazze och att skritta fram honom. Det var alltså dags att sitt upp i sadeln igen - för första gången på flera veckor :)

Det kändes mer nervöst än jag trott att sitta på honom. Egentligen så är jag nog inte så ostadig, men det är ändå en känsla av att jag inte skulle kunna sitta kvar om han tar ett steg åt sidan. Men då är det tacksamt att veta att Bazze är otroligt stadig och inte reagerar på något i första taget. Magmusklerna runt såret är typ obefintliga. Ni vet så där att jag försöker dra in/spänna magen - men det går inte. Men det kan ju bara bli bättre :)

Efter  några var på lång tygel så kände jag mig redo att göra något mer och kortade tyglarna och red på volter av olika storlek. Oh-la-la... tänk att en sådan enkel sak kan vara så kul! Jag blev i alla fall betydligt mindre nervös av att ha en "uppgift" att rida... Tänk vad man kan bli påverkad av sin hjärna... Spännande ;)

Sen tog som sagt Sophie över. Hon red fram honom ordentligt och gav åter igen beröm för att han är så jämn och "med". Jättekul att höra, även om jag inte direkt kan ta åt mig av äran... men det är klart... de muskler jag jobbat med i vintras gör väl att det känns skillnad nu... ? Så lite kan jag nog ta åt mig ändå :)


Sophie avslutade träningen med att rida igenom LA:3 och MsvC:1.
Blir så lycklig när jag ser min lilla häst klara av det. Tänk när vi kommit så långt att vi kan göra det tillsammans :) Sophie tyckte han var duktig och klarade programmen bra, även om han så klart behöver slipa på detaljerna. Jag är så stolt att han ens kan gå ett MsvC - även om hans gångarter gör att bedömningen inte skulle räcka till något resultat. Men att kan tar sig igenom programmet utan problem är ju superkul!



17 april 2014

Pamina

Idag har jag varit uppe på Bondesätter och hälsat på Pamina och hennes fodervärd, Julia. Jag blir alltid så glad när jag ser hur bra de verkar trivas tillsammans :)
Jag, Pamina och Julia :)

Pamina, som fyller 22 år om en månad, såg pigg och glad ut. Hoppas att den lilla tjocksmagen håller sig borta under sommarn också, hihi... Gosade och "groomade" lite med Pamina i stallet. Kollade även av ett litet skav hon har fått av gjorden, men det såg helt ok ut och ska förhoppningsvis hålla sig i fint med hjälp av ludd och salva. Därefter passade Cesse (Julias mamma) och jag på att fika medan tjejerna gjorde ordning sina hästar.
Kaffe smakar extra gott i solen :)

Julia och Pamina var en stund på banan tillsammans med sin kompis, men sedan red de iväg en kortis i skogen. Jag fick höra att Julia varit mer envis än Pamina och nu för tiden kan rida på egna, långa turer i skogen utan att hon vill springa hem hela tiden. Härligt jobbat! :) Jag red inget idag - eftersom jag inte riktigt är igång. Men ikväll... ja, ikväll ska jag sitta upp på Bazze och skritta fram honom inför träningen som Sophie ska rida :)
Julia och Pamina :)
Jobbar lite på banan
Litet barbacka-hopp...
I galopp på grusvägen - härligt!
Blir glad när jag ser dem tillsammans :)



15 april 2014

Kollat träning

I kväll har jag varit och tittat på Eija-Leena som haft sin träning. De var på utebanan i solen. Härligt!

Hon fick (liksom Sussie förra veckan) träna på småändringar i sitsen. (Sophie - jag vill också göra det när jag börjar rida igen... :-)  )

Eija-Leena fick jobba en del för att få ordning på Bazze idag, men fick till det riktigt bra till slut. :-) Dessutom kul att träffa massa folk som också skulle träna. Gillar verkligen träningskvällarna på Långkärr :-)

Filmat igen!

Haha, kan inte låta bli att lägga ut den här filmen :D

Ni som läst bloggen tidigare, har ju sett att det ligger diverse filmsnuttar som jag filmat och som är varierad kvalitet. Hihi...

När jag filmade den här, så insåg jag efter en liten stund att jag höll mobilen upp-och-ned. Så då snurrade jag på den.... Jag borde ju dock ha insett att kameran är så smart att den själv känner av vad som är rätt håll... Haha... Hur korkad kan man vara egentligen? Haha...


14 april 2014

Gårdagens tävling

I går var det dags för Jennys och Baltazars första tävling. Lite förvirrande när vi heter likadant... men det är alltså inte jag utan en annan Jenny :) Eftersom jag inte riktigt är "i form" ännu, så var även Sussie med som tävlingsgroom. Det blev som en riktig liten tjejresa. Kul!

Baltazar var duktig i blåsten och skötte sig fint som vanligt. Vi fixade ordning Bazze och Sussie skrittade fram honom för hand under tiden som Jenny bytte om. Det såg riktigt fint ut på framridningen och jag tror att Jenny var nöjd med känslan hon fick. Kul!
Sussie skrittar fram :)

Den sköna känslan höll tyvärr inte i sig under själva programridningen. Bazze "stod emot" lite, körde upp huvudet och till och med rusade en bit i galoppen. Kanske testade Baltazar av henne lite - men väl utanför så fick vi också en stor del av förklaringen. Han var kissnödig!

Ni som känner Baltazar lite närmre vet att han nästan alltid vill kissa när han går in på en ridbana eller efter att han åkt transport. I det här fallet hade han inte gjort det (även om han haft chansen)... så så fort programmet var ridet så ställde han sig utanför och kissade en lång stund. Inte lätt att vara skärpt och lyssna på piloten då...





Hur som haver så var vi alla nöjda med dagen och hur det gick. Nu ser vi fram mot nästa tävling om två veckor. Heja, heja!
Nu åker vi hem...

Dessutom säger vi stort grattis till Patricia som knep fjärdeplatsen :) Grattis och väl ridet!
Grattis till fjärdeplatsen :)

12 april 2014

Håller på...

Som ni kanske ser så håller jag på och gör om designen lite här på bloggen. Men... det tar lite tid... så ni får stå ut med att det är lite "hipp som happ" här ett tag :)

Sophie och Lykke

Vi har sedan tidigare planerat att Sophie ska rida Baltazar en del nu i vår, under tiden som jag inte kan. Dels för att hålla igång honom - men kanske mer för att han ska jobbas igenom ordentligt och börja sätta lite nya muskler. Lite träningsläger - typ :)
Usch, träningsläger lät ju lite elakt... men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar :)
 
Nöjd häst och tränare :)

Jag passade hur som helst på att åka upp och titta när hon red och det såg bara såå fint ut! Snacka om att jag har en snygg och positiv häst :) Han ser så maffig ut - men samtidigt verkade han så avslappnad och nöjd ut. Han fick mycket beröm av Sophie som trodde att vilan och genomgången av equiteraputen gjort nytta. Jämn och flexibel i handen och kom upp mer i "manken" än tidigare. Jättekul att höra!
Min snygging i hagen :)

Fina killen!

Jag hade med mig Lykke till stallet (tar alla chanser att träna med henne). Hon träffade Långkärrs hundar, Zeb och Eddie för första gången. Det gick bra och de fick också chans att springa lösa tillsammans i ridhuset. Zeb och Lykke orkade inte så mycket - men Eddie var leksugen som bara den :) Lykke gjorde några rejäla vurpor och fick fullt med "spån" i pälsen, hihi.. Väl hemma så var hon trött som bara den och somnade genast på köksgolvet :)
Smutsig och trött liten hund, hihi...

11 april 2014

Pamina

Sitter och sorterar gamla bilder och ramlade över dessa på Pamina från 2011. Är hon inte bara världens sötaste och raraste ponny? I alla väder! Och med liten som stor!

Åh, nu fick jag Pamina-abstinens... Måste nog åka upp och pussa på henne lite snart...Har inte sett henne sedan i julas...


Så himla mysig vinterbild!
Älskar den här sommarbilden!
Även sonen kan hjälpa till...
Hon tar hand om de små!

10 april 2014

Torsdags-träning

I kväll har jag varit och tittat när Jenny A tränade Baltazar. Blir så glad, för det ser så fint och trevligt ut. Dessutom kan Jenny mer än mig och Eija-Leena och kan träna mer avancerade saker. Både jag och E-L kommer kunna ha stor nytta av det tror jag. Är så roligt att se hur duktig mr B är :-) Tänk vad han kan!

Bilderna är tagna med mobilen, därav den suddiga kvaliteten.

På söndag är det dags för tävling för Jenny och Bazze. Ska bli såå kul :-)

Tittade också lite på Sussies träning. Hon drillades i sitsträning (som Sophie varit på kurs i igen). Jätteintressant och nu blir jag ytterligare sugen på att börja rida. Kanske, kanske ska jag våga mig på att sitta upp under påskhelgen?

Tjingeling!

9 april 2014

Ryttareliten: Stallet

Ni har väl inte missat att det går en serie på Svt Play som heter Ryttareliten: Stallet? Jag hittade den idag när jag surfade runt på nätet :)
Det är korta avsnitt på ca 10 minuter och handlar om hästskötarna hos Lisen/Peder och Charlotte.

Kan rekommenderas :)

7 april 2014

Lite av varje

I kväll träffade jag Jenny och Sussie i stallet för att lasta Baltazar. Tänkte att det var skönt att göra det inför söndagens tävling (Nä, det är inte jag som ska rida. Utan Jenny) Ska bli så spännande att se hur det går för dem :-) Lastningen gick hur som helst bra.

Eija-Leena var också i stallet. Det är så kul att träffa henne, för vi ses så sällan. Det är ju liksom vitsen med medryttare att man inte ska vara i stallet samtidig ;-) Men jag saknar att snacka med henne som vi gjorde när hon hade Chat-Cha i stallet. Hon har verkligen ställt upp extra nu när jag inte kan vara i stallet så mycket. Världens bästa medryttare har jag :-)

Sussie och Eija-Leena stack ut i skogen sedan. Fick några fina bilder på dem innan de gav sig iväg :-)

6 april 2014

Baltazar o Lykke <3

Idag var jag och fikade i stallet med Sussie och Eija-Leena. Supermysigt att träffa dem igen :-)

Lykke var med i stallet och miljötränade. Tycker att det går bättre och bättre för varje gång. Visst skäller hon en del, men hon är i alla fall inte hysterisk och okontaktbar.

Och så fick Lykke och Baltazar hälsa på varandra. Lite läskig tyckte Lykke... ;-)

5 april 2014

Skapandet fortsätter :-)

På förmiddagen var jag på Skogslotten och tittade på min kompis Malin som hoppade Pay n' Jump. Hon fick en felfri runda med Tessan. Grattis :-)

Dessutom var Patricia där med Ferros. Hann bara se deras första runda - och de var också duktiga :-)

På eftermiddagen åkte familjen in på hockey, men jag stannade hemma. Passade på att beställa lite mer scrap-grejer (som inte fanns så Panduro igår) och så fortsatte jag scrappa. Denna lo har jag försökt hålla så "ren" som möjligt och jag blev riktigt nöjd med resultatet :-)