31 mars 2014

Film?

Jag tycker om att både filma och fota. Tyvärr har jag inte riktigt fått kläm på hur jag enklast ska redigera mina filmer för att kunna lägga upp dem här på bloggen/ Youtube.

Har provat några olika redigeringsprogram, men tycker alltid att det är något som strular. Antingen är det inget ljud... Eller så hackar bilden... Eller så blir det dålig upplösning när jag laddar upp på nätet... Eller... Ja, jag har mycket att lära som ni hör.

Tänkte i alla fall göra ett försöka att sätta mig in i det hela nu när jag ändå mest bara kan sitta hemma. Ska bara vänta ut uppdateringen som kom som ett brev på posten... :-P

29 mars 2014

Svårt

Hua, det här var svårt.
Svartvit bild av maken. Jag som funkar bäst med massa färg o 'pynt'. Men jag blev nöjd... O maken tyckte också det blev bra :-)

Pusseli-puss!

Äntligen, äntligen kom jag upp till stallet idag :)

Hade bestämt träff med Eija-Leena och maken skjutsade upp mig. Snacka om att det var gosigt att få pussa på Basse-mannen igen :) Han var precis lika söt som alltid - det är min kille det! Jag kände mig faktiskt inte speciellt sugen på att rida, men det beror nog på att jag fortfarande känner av såret så pass mycket. Men tur är väl det (att jag inte är så sugen alltså) för jag tänkte försöka följa läkarnas råd och inte rida förrän framåt/efter påsken.... Mysig att pussas var det i alla fall och jag längtar tills jag kan vara i stallet och bara mysa o borsta :)

Eija-Leena hade ridit runt Kårklösa innan jag kom - och när jag pussat färdigt så släppte vi ut Bazze i hagen. Bazze och Mojje var inte helt på samma våglängd idag och Bazze fick säga till ordentligt några gånger när Mojje inte ville sluta att "valla" honom.
Valla, valla....

Nä, men sluta nu då...

Lägg av, sa jag!


De passade också på att rulla sig samtidigt. Men fick sedan superbråttom upp, eftersom Roger drog en repa i hagen bredvid. Sötisar!
Två döda hästar i hagen? Nä, de rullar sig bara...
Nä, nu jäklar är det bråttom upp!

Lykke fick följa med en stund för att miljöträna bland hästarna. Det gick betydligt bättre än förra gången vi var där. Enda gången hon skällde på en häst, var när vi ledde ner Bazze till hagen. Men han lade knappt märke till henne, hihi.... Sen hittade hon Roger i hagen och tyckte att han såg spännande ut. Hon smög fram och de sniffade på varandra. Det var nog både läskigt och spännande tyckte hon :)

Hej, vem är du?
Lite stor och läskig är du allt...

När vi lämnad Bazze i hagen, så fikade vi i solen. Zanna kom också förbi och pratade lite. Kul att ses igen :)

Nu hoppas jag snart kunna köra bil själv, så att jag kan ta mig till stallet på egen hand. Saknar alla där...

Nya färger?

Blir lite inspirerad av våren och solen - och tycker nog att det är dags för lite nya färger här på bloggen. Om inte annat så kan jag väl kosta på mig att byta färg... kanske till och med en ny header..?
Får se vad tiden räcker till ;)

28 mars 2014

En till...

Har kommit igång riktigt bra med scrappandet. Jättekul att vara igång igen :-) Blir lite utmanande också eftersom jag bara kan använda de papper o saker jag har hemma. Har visserligen en del... men ni scrap-vänner vet hur det är... Det är alltid något man saknar ;-)
Här är i alla fall min senaste lo som blev klar idag :-)
Nästa projekt är en riktig utmaning för mig. En svartvit bild på min man. Ni hör själva.... Här funkar inte mina rosa, romantiska teman... Måste komma på något annat :-)

Lykke

Efter alla dessa inlägg med fotografier - är det väl inte mer än rätt att även lilla Lykke får vara med på några bilder :)




 
 
 
Och så måste jag få lägga med en bild på Speja, som vi saknar så mycket. Lilla gumman... Ser trött ut på bilden och hon hade levde bara några veckor efter att denna bild togs.
 


27 mars 2014

Sommarbilder

Det är väl inte mer än rätt att jag lägger ut lite sommarbilder också. Tror inte att jag lagt ut dessa på bloggen tidigare... De är från lägret jag var på förra sommaren :) Bilderna är tagna av min söta kompis Lena :)

Först en studie i uppsittning ;)








Och så lite andra bilder... Visst längtar vi till sommaren nu?







26 mars 2014

VInterbilder 2

Och här kommer vinterbilderna som blev minder bra. Haha... det är tur att jag kan bjuda på mig själva och inte hålla någon fasad. För inte ville ni väl missa dessa underbara(?) bilder ?

Lite skymd...

Titt-ut!

Heelt naturlig ;)

Och om ni inte vet hur ni ska få hästens uppmärksamhet på era fotografier - titta på bilderna nedan. Och gör sedan tvärtom - för detta funkar uppenbarligen inte. Haha...


Stå still där...

Hallå - titta hit!

Åh - hepp!
 
Kolla Baltazars intresse...not!

En liten dans... funkar inte heller ;)

Haha - Bazze är helt ointresserad av mig och vill bara därifrån. Fniss....

Vinterbilder 1

Har plockat fram några av de vinterbilder som vi fotograferade i februari i år. Jisses vad snö det var... man glömmer fort när våren väl gör sitt intåg :)

Bilderna blev inte riktigt så bra som jag tänkt mig, men ändå helt ok för att bara kasta över kameran till maken. Kanske inte bästa kvalitet på dem (de flesta är helt oredigerade) - men det är i alla fall bilder jag gillar "stämningen" i :)


Håll till godo med dessa bilder, så kommer snart ett inlägg med bilder som blev mindre bra. Haha... :)


 





25 mars 2014

Borta!

Hjälp!
Jag tog precis bort 'plåstret' över operationssåret - och nu vågar jag inte röra mig....
Anledningen är att det var några cm skinn som låg omlott och liksom inte läkt samman, eftersom att plåstret kilat sig mellan. Säkert ingen fara...men hur kommer det se ut när det läker och en hudflik gånger löst? Och så känns det som att det ska gå upp! Men det gör det så klart inte...

I övrigt är snittet kortare än jag trodde :-) Just nu är det också som ett långt blåmärke över hela snittet och så har jag ingen känsel i huden flera cm under snittet. Men det räknar jag med att det går över... Ska ringa o kolla för säkerhets skull...

Hepp!

24 mars 2014

Som i garderoben ;-)

Har kommit igång bra med scrappingen och gör både kort och lo:s. Enda problemet är att mitt lim håller på att ta slut! Och att mina papper påminner om min garderob - jag ser ju att jag har massa papper, men det är ändå inget som passar att använda :-P

23 mars 2014

Lite kreativ

Underbart!
Har plockat fram min scrapping och varit lite kreativ :-)  Det hinner jag ju inte riktigt med annars när jag har jobb o stall att hinna med också. Men nu så hoppas jag få upp farten lite.

Började med en lo på sonens skolfoto (ja, blixten är med flit satt på hans ansikte). Har gjort de flesta skolfotona förr om åren, men ligger lite efter. Så det blir första prio att göra. Och så lite kort så klart... Drömde om en speciell design som jag vill prova på... Visar när den är klar :-)

22 mars 2014

Hej då!

Nu har det gått några dagar sedan operationen och jag känner mig så pass pigg att jag orkar skriva lite här. Kanske inte har så mycket att göra med hästar - men ni får  hålla till godo ändå ;)

Operationen är över och jag är hemma igen. Det var skönt som sjutton att få sova i sin egen säng och duscha efter några nätter på sjukhuset. Operationen (en hysterektomi via laparotomi) gick bra. Måste ju få använda alla fina ord jag lärt mig ;)  Enda kruxet var väl att jag var så väldigt oroligt och ledsen, så att det slutade med att jag fick både ryggmärgsbedövning och full narkos. Haha, kan lova att jag inte märkte av operationen ett endaste litet dugg.

Nu kan jag äntligen säga; Hej då livmoder och trasiga äggledare. Hej då stora myom som besvärat mig. Hej då alla stora endometrios-härdar som nu är borta.

Och dessutom säger jag; Hej lilla äggstock som de hittade under några cystor och kunde spara. Hej urinblåsa som kan fungera som alla andras (Nu behöver jag inte kalla mig Kiss-Lisa längre...). Hej liv utan dubbla mensskydd, ombyteskläder och planering när jag ska kunna träna, tävla, ha möten, åka på semester.... Jippie!!

Innan operationen trodde kirurgen att de skulle vara tvungna att göra ett snitt från naveln och ned, eftersom myomet var så stort. Men när jag vaknade märkte jag att han lyckats skära precis mitt i mitt gamla bikinisnitt : D Så ärret blir som jag haft tidigare, typ, fast lite längre och större. Skönt!

När jag kom hem hade jag fått denna fina blomma från min gulliga svägerska med familj. Tack snälla Viktoria :) Mamma har också varit en klippa och hjälpt till både på sjukhuset och hemma. Och så har jag fått gulliga sms från syrran, stallkompisar och arbetskamrater. Skönt med sådan uppbackning!

Vet ju också att Bazze har det toppen i stallet med alla som gullar extra med honom. Den här veckan går han bara och vilar i hagen eftersom jag är hemma och Eija-Leena fortfarande inte kommit hem från sin semester. Skönt för honom att få lite ledigt. Och så skönt för mig att jag så fullt kan slappna av och vet att alla tar hand om honom och pussar lite extra. Längtar ju efter honom - men behöver väl kunna gå ett varv runt huset innan jag åker upp i stallet. Eller det kanske man inte måste? Vad säger ni? Hihi...

Pratade förresten med två olika läkare till om det här med att rida - och råden är desamma som jag fått tidigare. Första 4-6 veckorna inte rida alls. Därefter skritta/jogga ett antal veckor och därefter långsamt trappa upp. Så efter tre månader bör jag vara i full gång som jag var innan. Känns skönt att jag har sådan hjälp med ridning/träning från Eija-Leena och Jenny, så att jag inte behöver stressa att komma igång med det. Att sätta igång för tidigt ökar risken för ärrbrock betydligt - och det vill jag ju inte ha....

Blir väl lite sporadiskt med inlägg här närmsta veckorna. Vi får se hur mycket jag har att skriva om hästarna och stallet innan jag kan ta mig tid. Men om inte annat blir det säkert inlägg om scrapping i stället :)

17 mars 2014

Slängde byxorna!

Nu har jag äntligen gjort det. Kastat mina ridbyxor med hål i! Bestämde mig för att jag är värd ett par nya när jag sätter igång med ridningen igen.

Blev bara en snabb sväng i stallet idag o fixa sysslor till Bazze o Challe. Hade inte ro att varken pyssla eller rida.

Nu önskar jag bara att morgondagen går snabbt! Så här dags i morgon är jag uppskuren, urtagen och ihopsydd. Haha... ( Känns ganska makabert faktiskt. Men vad ska man göra, annat än att skratta är eländet?)

Vi hörs en annan dag när jag kommit till sans igen...

16 mars 2014

Sista ritten innan operationen

Idag red jag sista ritten innan operationen... Det blev en barbackatur i skogen tillsammans med Sussie och Challe. Vi tog klätterrundan och bort till anslagstavlan. Såg både räv och rådjur på turen ;) Avslappnat och skönt med massa, massa prat...

I övrig så har jag förberett mig så mycket jag kan inför/efter operationen. Idag anmälde jag mig tex till Horse1. Ni vet den där hästkanalen som visar både hästprogram och hoppning-/dressyrtävlingar. Det ska jag gotta mig åt första veckorna när jag bara får hänga här hemma (alltså innan jag orkar hänga i stallet och terrorisera alla....hihi)

Just det, har också några avsnitt av Ponnyakuten att se ifatt :) och dessutom några boxar(!) av Lilla huset på prärien som jag inte sett klart (Ja, jag erkänner att jag är nördig...) Och så har jag köpt senaste numren av Hippson och Equipage. Så det ska nog inte gå någon nöd på mig ;)

Såg förresten att inlägget med Bildbomb på Sussie och Jonna, gått upp på andra platsen bland mest lästa inlägg här på bloggen. Kul :)

Och på tal om ingenting, så såg jag att när jag bloggar på mobilen så blir bilderna väldigt stora när man kollar i webläsaren (i alla fall i Explorer) Ska se om jag kan fixa någon inställning på det.

Bjuder på ett kort från i vintras. När jag har "kvickat på mig" lite så ska jag lägga ut fler bilder från den fotograferinge. Ser ärligt talat inte klok ut på några av bilderna. Men roliga är de... Haha...

15 mars 2014

Det här blir bra :-)

Idag åkte jag med Baltazar till VRF, där Jenny A skulle rida programträning. Det blåste som jag vet inte vad -  men transporten låg stadigare på vägen än jag förväntat mig :-)

Jenny mötte upp när jag kom fram (hon hade redan ridit sin egen häst Tom) och efter en fika lastade vi ur Bazze. Jenny red fram och därefter var det hennes tur.

Domare idag var Sophie och hon gav mycket fint beröm både till Jenny, Baltazar och mig :-)  Baltazar är ju så söt, för ibland ser han ju inte mycket ut för världen. Men sen när man rider så kan han bli så himla snygg o få värsta utstrålningen. Min snygging!

Hur som helst var det jättefint o kul att se. Speciellt andra gången hon red programmet (LB:2). Det har blir precis på bra som jag hoppades och nu ser jag fram mot deras första tävling om någon månad :-)  Räknar med att vara så ok så jag kan hänga med o heja då :-)

13 mars 2014

En annan Jenny

Idag var det en annan Jenny än jag, som tränade med Baltazar. Nämligen Jenny A som gjorde sin första träning med honom :-)  Som ni ju redan vet så ska hon tävla honom när jag är konvalecent...

Tycker hur som helst att det såg fint ut och jag är glad att hon vill rida honom när jag inte kan. Skönt också för Eija-Leena att inte ha fulla ridansvaret under lång tid. Hoppas ju att ganska snart vara igång o skritta i skogen i alla fall...

I övrigt har jag väldigt koncentrerad på operationen nu. Pendlar mellan att vara panikslagen och ha fullt fokus. Bara några dagar kvar nu... Ska bli så himla skönt när det är klart, så jag slipper gå och oroa mig för hur det ska bli...

12 mars 2014

Inte som planerat

Idag var Tessan o fixade Bazzes fötter. Så nu klarar han sig ett tag :-)

Efter det tänkte jag trilla igång galoppen lite (efter gårdagens misslyckande) över några bommar o sockerbitar. Men tji fick jag...

Började värma upp och det kändes helt ok. Sedan blev det galopp (vänster så klart) över bommarna. Gick inte helt som jag ville, men jag var taggad. Petade lite med spöt och sa till honom att skärpa sig. Kände att jag nog skulle lösa det :-)

Då börjar fanskapet bråka! Ja, inte Baltazar utan den där delen av min kropp som snart inte finns längre (Undrar om det är därför den lever amok? För att den känner att den snart ska bort...?)

Vågade hur som helst inte rida mer, för jag misstänkte vad som var på gång. Avbröt därför passet :-(  Så gick det med det...

11 mars 2014

Fokus

Dagens träning blev en övning i att hålla fokus. Ska villigt erkänna att det i kväll låg mer på operation än på träning. Så det var skönt när jag äntligen kunde släppa tankarna på det och koncentrera mig på ridningen :-)

Filmade :-) Har kollat igenom lite snabbt och kan konstatera följande:

Första delen av träningen var helt ok. Men inte mer än så. Ser fint men lite oengagerat ut.

I mitten av passet blev det en obefintlig galopp. Jag blev stum i innerhanden, tappade hela yttersidan och kom upp på tå. Tappade fokus o vilja direkt när han bröt av första gången. Både jag o Bazze fick lite skäll av Sophie - och jag skärpte mig så pass att jag fick en kort sträcka med ok galopp.

Sista delen av träningen var super-duper! Sophie fick mig att ta tillbaka kommandot o hitta tillbaka till mitt fokus. Red en otroligt fin trav i både öppna o sluta :-)  Fick till o med testa sluta på 'snett igenom' . Bästa traven någonsin? Ja, så var det kanske :-)

Finns ingen anledning att slösa bort rid-tid på att rida halvdant o ofokuserat. Så det ska jag verkligen försöka träna bort. Mentalt o fysiskt! :-)

Nu blir det sängen o nanna gott!

9 mars 2014

Bildbomb på Jonna o Sussie :)

Oj, vad skönt att solen börjar titta fram! Love it!

Efter gårdagens super-pass var jag mer än sugen att rida, men tyvärr fick jag ändra mina planer. Baltazar fick dock jobba i alla fall, för Sussie ställde upp och red honom. Jonna var också hemma i helgen och red Challe. Själv tog jag plats på läktaren och provade nya objektivet på kameran. Är bara sååå nöjd :) Kul att leka med inställningar och lära mig mera!

Här kommer lite oredigerade bilder. Först Sussie o Bazze... Tycker det såg väldigt fint ut - hon har bara ridit honom några enstaka gånger tidigare.

Och så några bilder på Jonna och Challe. Som ni ser på några av bilderna så laddade Challe på ordentligt och var hur glad som helst att få komma ut på banan och jobba.  Kolla bara in den  här bildserien :)
Men i övrigt skötte hon sig utmärkt:


Skrittade av skogen som vanligt :)