27 februari 2014

Såå nöjd!

Ta-da! Nu är veckans träning avklarad och jag är bara sååå nöjd :)

Baltazar är inne i en period när allt bara flyter och känns skönt - så då blir det extra lätt för mig att träna och lära mig mer. Och Baltazar verkar tycka det är roligt när vi får ihop det till en gemensam enhet. Kul!

Idag låg fokus på skänkelvikningar. Jag har ännu inte riktigt kläm på hur det ska kännas när det blir rätt, så det var bra att få koncentrera sig lite ordentligt på det. Undan för vänster fick vi till det riktigt bra :) För höger fick jag trixa lite mer för att komma på hur jag skulle göra för att få det rätt. Avslutade dock träningen med att få till det precis som jag ville :)

Trött o nöjd häst efter träning
På slutet av träningen red jag igenom LA:1. Det var första gången sedan jag red det på Hillersta... Hur som helst gick det över förväntan. Ja, ska jag vara ärlig så tycker jag att det gick superbra :) Tjoho!
Och vet ni vad?! Jag red till och med den förvända vänster galoppen utan problem. Hade fullt sjå att tänka på att rida programmet och glömde liksom bort att tänka på att "han skulle bryta av". Så nu känns det inte långt bort att rida LA på tävling. Haha Sophie - det trodde du väl aldrig att du skulle få höra mig säga ;) Men innan säsongen är slut så ska jag nog ha vågat mig på det...

För övrigt har jag massa saker jag vill skriva om - men det är lite körigt just nu och jag hinner nästan aldrig sätta mig vid datorn (och på mobilen blir det ju mest kortare inlägg) Men jag hoppas snart få tid till det....

25 februari 2014

Litet pris

Fick ett litet pris från ridklubben, eftersom jag var med och red i lag förra året. Söt va? :-)

Inget stall för mig idag, för jag ska hem och fira min 24- årsdag... Eller 42-årsdag menar jag. Fast det låter otroligt mycket!! Så jag undrar om det är sant, hihi...

I övrigt går jag fortfarande och njuter av gårdagens ridning. Tycker att Baltazar känns så himla fin just nu och jag njuter av att jobba med honom :-) Fast han blir nog glad över den kommande vilan. Bara tre veckor kvar...

24 februari 2014

Pussa mule ;-)

Åh, vad mysigt det var att komma till stallet o pussa mule igen. Har saknat min kille...

Det blev mys och gos och pussar på Baltazar. Och mycket snack med Sussie :-) Hann också prata med Sophie om när jag bäst ska ha Baltazars viloperiod. Tycker vi kom fram till en bra plan. Återkommer om den...

Rida skulle vi ju - men det var i ärlighetens namn lite trögt att komma iväg till ridhuset. Men väl där fick jag rida en mjuk o fin Bazze. Eija-Leena har gjort ett bra jobb senaste veckan :-) Roligt att rida när hästen känns så fin <3

23 februari 2014

Sportlov

I veckan har det varit dåligt med hästar och bloggning. Jag har nämligen varit med familjen på sportlov i Sälen. Nu är vi dock på väg hem igen... Så snart är ordningen återställd. Kommer lite nyheter om vad som händer i vår, så fort jag får tid att sätta mig vid datorn :-)

Jag har som så många andra problem med knäna och har svårt att klara av skidåkning. Så för några år sedan bestämde jag mig för att testa att åka bräda i stället. Det gav mig verkligen en nytändning i backen. Det är så jäkla skoj! Och det är bräda för hela slanten som gäller :-)

I år var det tredje året jag körde, så som ni förstår räknar jag mig fortfarande som nybörjare. Tyvärr fick jag en hyrbräda som var helt annorlunda än de jag haft tidigare. Det tog mig tre dagar (och ca 1000 vurpor) att förstå att det berodde på brädan, och inte på mig att jag inte fick till en enda sväng. Tog två lektioner i veckan och i den första fick jag svära mig medför backarna, för jag hade noll koll på brädan. Haha... Men efter byte av bräda återtog jag kontrollen och hade superkul!

Men nu är det tillbaka till vardagen igen - och i morgon får jag äntligen pussa mule <3

18 februari 2014

Lampa

I höstas så var hela stallgänget och hälsade på Sophie i hennes nya hus. Som inflyttningspresent hade vi med en lampa som jag pysslat ihop. Tipset på hur man gör hittade jag på Tyras blogg.

Blev riktigt nöjd med den och tänker göra mig en egen framåt sommaren (då det går att spraya utomhus).

Det du behöver är några plastdjur av valfria sorter och antal. I mitt fall valde jag så klart hästar ;)
Du behöver också en lampfot. Roligast är ju om man hittar begagnat - men till just den här lampan köpte jag sakerna som behövdes eftersom jag inte hann springa på loppis och leta.

Limma fast hästarna/djuren som du vill på lampfoten. Jag limmade med superlim.

Hästarna utplacerad och fastlimmade
Tejpa in sladden med maskeringstape och spraya därefter lampan i valfri färg. Jag valde silver, men det går ju lika bra med en färg tex vitt, svart eller varför inte rosa ;)
Tänk på att du måste vara utomhus och spraya - om du inte samtidigt vill måla om något rum ;)

Sprayat och står på tork

Klart :)
Färdigt :)


Lampan lämnades över med ett "inflyttningskort". Stämplarna på kortet tänkte jag var Sophie och hennes man, typ... :)

17 februari 2014

Sötaste

Tänk vad söt han är min lilla plutt <3 och dessutom har han ett hjärta av guld. Är så glad att jag hittade honom - då när jag letade ny häst för några år sedan :-)

13 februari 2014

Finare än fin!

Idag fick vi till det riktigt, riktigt bra på träningen, Baltazar och jag! Sista halvan av passet var han verkligen den där 'smörklicken' som bara flöt fram. Underbara häst! Och tänk att han dessutom är min gulle :-)

Vi gjorde en del galoppövningar för att 'få tag' på yttersidan, speciellt i vänster. Blev så himla bra till slut. Och så gjorde jag några riktigt bra skänkelvikningar. Och formen och lyhördheten kändes såå bra och flexibel. I love my horse!

Som det kändes idag, så är det inte långt borta till att jag vågar rida en LA på tävling (Oh, det trodde jag aldrig att jag skulle säga...)  Planen nu är att rida två veckor till, sedan blir det några veckor med vila/skritt och sedan har jag några veckor att komma igång innan första tävlingen 13 april. Längtar!! :-D

12 februari 2014

KickOff med föreläsning

Hängde med Sophie o Jenny till VRF i går kväll. De hade kickoff för sina dressyrryttare, men de var snälla o släppte in mig med :-)
Lyssnade på Nina Fox Stark som föreläste om mental träning. Så intressant! Och det satte igång många tankar om varför jag gör och tänker som jag gör. Spännande att se hur jag kan använd det för att utveckla mig själv :-)

Blev i alla fall mer än lovligt tävlingssugen, så nu tänker jag anmäla mig till tävling o sluta planera efter den kommande operationen. Så det så!

Bestämde mig också för 'en sak' jag funderat på. Ska se om jag hinner ringa ett samtal i dag - så berättar jag sen vad det är.

Blir nog ingen ridning för mig idag (trots att jag håller på att gå av på mitten av tränings-/ridningsabstinens). Har inte blivit annat än skogsridning för mig i veckan. Måndag var ju veterinären o kolla tänder, tisdag är Eija-Leenas dag - och idag har Eija-Leena extra träning och har lånat Bazze en extra dag. Passar egentligen ganska bra, för jag har mycket att hinna fixa till sportlovet. Men så fort jag inte rider på några dagar, så känns det tomt och som om jag inte 'sköter ridningen' ordentligt. Ja ja... Om några veckor är det i alla fall dags för Bazze att få lite semester. Passar så att lägga in några skritt/viloveckor när Eija-Leena drar på semester :-)

Nä, nu är det dags att ladda inför en dag på jobbet. Vilket på senare tid blivit mer än lovligt rörigt...

10 februari 2014

Tänder

Idag var veterinären och vaccinerade o kollade tänderna. Allt såg så fint ut, men vi rekommenderades att byta bett lite mer under veckorna. Så jag tänkte köpa typ ett rakt bett att ha i skogen.

Som vanligt var Baltazar duktig o skötsam :-) Ganska trött blev han också efter sin spruta...

9 februari 2014

Guldstjärna

Regn är inte mitt favoritväder, men har man häst så har man. Försökte antyda för Sussie att vi nog bara skulle fika idag - men det lyssnade hon inte på ;-)

Så vi konstaterade att: Det finns inget dåligt väder, om man har dyra fina kläder. Hihi... Så på med broddarna och ut på isgatan bara...

Nä rå' - det var inte så farligt halt. För isen var porös av allt regn. Men dygnsura blev vi - eller i alla fall våra kläder. Kan lova att det var extra gott med kaffe idag :-)

8 februari 2014

Skälla? Nej Tack!

Idag har sonen och jag varit med Lykke på "inte skälla träning"!

Vi vill ha en hund som går att ha med överallt, även på  hästtävlingar. Men som hon skäller just nu så funkar inte det. Jag försöker tänka på att hon inte ens är 8 månader - men å andra sidan så är åldern inte någon ursäkt för att man ska få skälla. Schauzern är också en ras som skäller mycket - så vi vill verkligen jobba med detta så mycket vi kan nu när hon är liten. Fast det är ju inte så att vi har oceaner av tid att öva på... men många bäckar små.... kanske ger resultat?!?

Jag laddade upp burken (en tom snusdosa) med leverpastej och stoppade fickorna fulla med godis. Sedan åkte vi upp till Långkärr för att hälsa på folk o hästar. Först hälsade vi på Lisa och Eija-Leena som varit ute och ridit. Lykke var duktig och gav bara lite skall. När det gäller människor blir hon så himla ivrig och vill fram och hälsa - det är därför hon skäller. Så vi måste öva på att man faktiskt inte ska/behöver hälsa på alla vi möter...
Mmm... här luktade det gott!
Sen var det dags för den stora utmaningen - att gå ner till hagen och hälsa på hästarna. Valde att gå ner till Roger och Bazze - för jag tänkte att de ju i alla fall är ganska coola. Och coola var de :) Stod precis vid grinden och tog nästan ingen notis alls om den skällande/morrande/hoppande/nyfikna hunden som stod utanför med huvudet i en snusdosa. Haha...
Roger undrar... Vad är det där för liten skit?
Träningstipset vi fått är att i stort sett trycka ner nosen i leverpastejen, så att hon inte kan låta bli att välja den före att skälla. Gick väl rätt ok för att vara första träningen. Men så fort hon får tillfälle att skälla - så gör hon det. Fast det gick faktiskt bättre än förväntat...
Åh, vad det är spännande matte!!

Med nosen i en burk med leverpastej ;)

Har du mer av det där goda, matte?

Mums i burken!

Sedan gick vi och hälsade på Mojje. Han var nyfiken och stack huvudet över staketet rakt över Lykke. Hon hälsade genom att... skälla...! Då blev Mojje bara mer nyfiken, hihi... och Lykke fick mer leverpastej.

Tja, summa summarum så är jag ganska nöjd med denna träning. Det känns som lååååång väg innan vi är vid min målbild. Men det är bara att öva på... Trött hund var det i alla fall när vi kom hem :)

Tycker att det är lite läskigt med de här stora djuren...

6 februari 2014

Träning!

I kväll fick jag jobba ordentligt med Baltazar, men sen gav det resultat i slutänden också :-) Ska bara lära mig att komma dit lite snabbare...

Väldigt nöjd är jag i alla fall, även om det var kämpigt. Båda galopperna kändes bra och jag fick nosa lite på sluta och bakdelsvändning. Gjorde tydligen en riktigt bra skänkelvikning också ;-)

Blev så trött efteråt (i båda kroppen o knoppen) att jag nästan inte orkade åka hem. Så då hade jag nog ridit bra. Och oj, vad tävlingssugen jag blir... Funderar på att 'tänka bort' operationen tills jag får besked om tid - och anmäla mig som om jag skulle kunna rida. Vem vet - med tanke på hur långsamt det verkar gå inom den här delen av sjukvården kanske jag inte får någon tid förrän om flera månader?!?

Sussi verkade också jättenöjd med sin träning. Kul!! Men synd att jag inte kunde titta...

Tjingeling!

5 februari 2014

Vi gjorde det :-D

I kväll fick jag äntligen chans att öva på den galoppövning Sophie gav mig i läxa för två veckor sedan. Den kändes jättesvår när jag testade på träningen, så jag undrade lite hur det skulle gå. Det var nästan så jag inte vågade, för tänk om jag skulle misslyckas? Hemska tanke! Då kanske jorden eller min hjärna skulle explodera... Vem vet? ;-)

Men - det gick kanon :-D Vi gjorde inte bara övningen utan kunde också 'uppgradera' den. Så jäkla nöjd o glad! Sen kommer det säkert inte funka alls på träningen i morgon... men nu vet jag att vi kan :-D

4 februari 2014

Knöglor & Eija-Leena

Igår när jag skulle rida, såg jag att Baltazar hade fått några knöglor på ryggen. Precis vad sadelläget. Det var som större myggbett och han var rejält öm på några ställen. I stället för sadel på ryggen så blev det tömkörning.



Idag var det betydligt bättre och Eija-Leena kunde rida sin lektion som vanligt. Jag var och tittade - och det var som alltid kul och givande. Men oj vad svårt det är att se varför vissa saker blir som de blir. Sophie brukar fråga 'Såg du vad som hände där?' eller 'Vet du varför det blev rätt där?' - och så förklarar hon varför det blev si eller så. Jag skulle verkligen vilja bli duktigare på att se sånt... :-) Önskar att jag hade mer tid att titta när andra tränar... För jag tycker verkligen det är kul :-)

posted from Bloggeroid

3 februari 2014

Två tankar

Gårdagen satte fart på två tankar. Så kan det gå när man får en heldag med hästvänner :)

1. Jag fick chans att prata igenom något jag funderat på en tid. Allt blev då mycket klarare och jag blev lugnare till sinnet. Om jag låter bli att fundera så mycket, så löser det sig själv. Skönt att vara trygg i min nya tanke :)


2. Dessutom fick jag hjälp att starta en helt ny tanke, om hur jag skulle kunna hantera att det blir mindre ridning o tävlande för mig o Bazze i vår/sommar. Ska suga på karamellen lite till, men tror det kan bli bra... Gäller bara att jag vågar släppa kontrollen lite... ;)

2 februari 2014

Upptaktsträff för säsongen 2014

Idag hade Sophie upptaktsträff för tävlingssäsongen 2014. Men innan dess... var det som vanlig dags att träna lastning. Eller träna och träna... vi behöver ju inte träna så mycket nu för tiden, men vi går in i transporten - äter lite godis - och går ut igen. Samtidigt som det är lite trist att "behöva" lasta stup i kvarten, så är det så himla skönt att veta att det fungerar.

Efter lastningen så blev det lite fotografering av Baltazar och mig i snön. Av blandad kvalitet, men något bra fick vi säkert med oss. Har inte hunnit kolla det ännu... Kul att ta lite kort i alla fall, eftersom jag hade med mig systemkameran.
I transporten!

Men sen.. var det dags för upptaktsträffen. Vi började med att Sophie red på Fiona och visade olika rörelser och vägar som vi önskat. Det var inte bara vi "tävlingselever" som tittade - utan även Eija-Leena och Sussie var där. Fick med mig massa matnyttigt :) och Fiona är ju så himla söt och duktig. Vi tittade på skritt, trav och galopp i olika "nivåer" (heter det så?), öppna, sluta, några vägar i LA, galopp-byten, början till priuetter osv. Och som vanligt förklarade Sophie så bra vad hon gör. Fiona njöt av att få visa upp sig och laddade på ordentligt ibland :)
Fotograferade lite, men lånade ut minneskortet till Sophie. Men kolla lite bilder och text här på hennes blogg.

Sedan fortsatte vi tävlingselever (låter ju väldigt ambitiöst att kalla oss så... men i alla fall vi av Sophies elever som tävlar) in i sadelkammaren för fika och prat. Vi presenterade oss och våra hästar samt fick berätta vad vi gjort förra säsongen. Vi som var med på upptaktsträffen förra året, fick gå igenom de mål vi satt och hur det gått med dem. Vi pratade också igenom vilka tävlingar som var inplanerade och alla fick sätta minst två mål inför säsongen 2014. Min säsong känns ju lite "svajig" eftersom jag inte vet när/hur jag kommer kunna rida - men mina mål blev i alla fall:
  • Att rida LB på över 60% och gärna några upp mot 65%
  • Att starta minst en LA (Detta mål känns jätteläskigt just nu, eftersom jag inte vill rida det innan galoppen sitter... så vi får väl se...)
 
Roger och Bazze i skogen - Stor och Liten!
Jag blir verkligen sugen att komma ut på tävling när vi sitter och pratar :) Även om jag är "tant" i sammanhanget (övriga tjejer är tonårstjejer... ja, förutom "andra Jenny" som är lite mitt emellan...) så är alla snälla och jag kan vara med på samma villkor. Men visst vore det roligt men någon mer i min ålder som höll på med samma saker som jag. Vet du någon, så tipsa gärna? Vore kul att kunna peppa varandra... 
 
Två av tre




Alla är med :)
När träffen var slut, så hade jag bara tänkt mocka och sedan åka hem. Men Sophie och jag bestämde oss för att rida ut en kortis - och Mats hängde också på. Var faktiskt riktigt skönt i skogen idag. Bazze och Roger var då söta där de gick brevid varandra. De är så lika i färger och "kroppsform" - bara det att Roger är en aning högre :) Söta är de i alla fall :) 
Dagens sötaste bild :) Lånad av Mats... :)