20 juli 2013

Paus

Sommar och semester ger tid för eftertanke. På grund av två olika "tankeställare" har jag därför bestämt att bloggen tar en paus.

Hur länge? Vet inte... men förhoppningsvis kommer den åter framåt hösten när nya rutiner satt sig. Den som lever får se...

Kram till er alla och tack till er som läst bloggen :-)

18 juli 2013

Oops!

På träningen i tisdags så bockade Baltazar så att Eija-Leena åkte av. Inte snällt av min kille... får nog skälla lite på honom tror jag.
Hon slog sig i alla fall inte (vad hon sa), så det var ju skönt i alla fall.

Hoppas att det inte är någon dum, ny vana att bocka i galoppen för att komma undan att jobba? Det måste vi i så fall genast sätta stopp för... Hur man nu gör det? Hmm...?

17 juli 2013

Köpte nästan...

Var i en båt-butik idag och gissa vad de sålde där? Jo, kläder från Uhip :-)
Vi saknar (vad jag vet) återförsäljare av det i Norrköping, men nu fick jag chansen att prova ordentligt. Tyvärr var utbytet ganska magert...

De hade dock den fina, blå, tunna kjol jag spanat på. Supersnygg! Dessutom fanns en tunnare väst i samma färg med cerise foder. Hur fint som helst...

Vi hade dock lite bråttom och jag hann inte riktigt fundera klart, så jag köpte inget. Men nu vet jag vilken storlek som passar och ska spana på nätet och se om jag hittar någon ny eller begagnad :-)

Och så ska jag nog helt klar investera i vintermodellen av jackan och kjolen på Globen. Hoppas bara vinterkollektionen har några snygga färger :-)

15 juli 2013

Då och nu

En bild från när jag köpte Baltazar för drygt ett år sedan - och en bild hur han ser ut nu :-) Han tappade en del muskler när jag började rida honom, men det börjar komma tillbaka nu tycker jag :-)

Lite olika perspektiv på kamerorna dock, så ryggen har inte blivit längre även om det ser ut så. Hihi :-)

13 juli 2013

Duktig häst :-)

Jag har semester och hästledigt - men Baltazar är duktigt och jobbar som vanligt. Häromdagen red Sophie och jag hörde att han varit duktigt, framför allt i galoppen.

Idag var han och Eija-Leena i skogen tillsammans med Mats och Ester. När de kom hem så red barnbarnen på Långkärr rida. Såå härligt att ha en häst som man utan problem vågar sätta upp små barn på. Duktiga Baltazar! :-)

12 juli 2013

Lediga stallplatser

Sökes du stallplats i Svärtinge?
Då kan jag tipsa om att det finns lediga platser på Långkärr Gård där jag står med Baltazar. Vore kul om det kom någon mer 'som jag' :-)

Läs mer på sittupp.se och sittupp.blogspot.se

11 juli 2013

70-tal?

Visst skulle man kunna tro att denna bilden är tagen på 70-talet? Men det är den så klart inte :)


Det var min kompis Lena som hjälpte till att knäppa lite bilder när vi var på läger. Gillade verkligen hur de blev med färgerna och stilen. Fler bilder kommer :)

9 juli 2013

Nya täcket

Köpte ju som sagt ett täcke på Hööks för ett tag sedan. Märket heter Termo Master och dessa tecken är både prisvärda och brukar ligga bra på både Pamina och Baltazar som har ganska liten/smal bog. Jag köpte täcket när de hade det till rea - och fick det till halva priset. Najs!
Vet inte om de fortfarande har det kvar, men här är i alla fall en länk till deras sida

Från hööger
Täcket har halvhals och en slags "trikåhals". Det satt verkligen superbra på och var helt rätt i storlek. Det gör ju inte heller saken sämre att det är i Baltazars favoritblåa färg ;)
Är bara såå nöjd. Nu kan hösten få komma när den vill!
Från väänster

8 juli 2013

7 juli 2013

Sol, sommar och semester!

Äntligen är den här. Semestern, alltså ;-)

Både jag och Baltazar tar 'sommarlov' och bloggen går ner på sparlåga några veckor. Men titta in här ändå, för helt stilla kommer det inte stå. Och så tänkte jag äntligen hinna lägga ut lite bilder från ridlägret och senaste tävlingen :-) Och så kommer det väl lite andra bilder och  tankar också, har ju inte bara hästar på hjärnan även om man lätt kan tro det. Hihi...

Ha en skön sommar alla :-)

6 juli 2013

Positivt laddad :-)

Började dagen med att få ett härligt meddelande från en kompis. Bara för att hon ville önska en fin första semesterdag :-) Det gjorde mig glad :-)

Sedan vidare till stallet för fika med 'gänget'. Tyvärr blev det lite manfall av olika anledningar. Men vi som var där, Zanna, Sophie, Jonna, Ewa och jag, hade trevligt :-) Skänker dock en extra tanke speciellt till S som inte kunde komma pga tråkiga omständigheter.

Blir som vanligt på så himla bra humör efter dessa fika-träffar. Vi har ju så kul tillsammans. Hoppas verkligen att det blir lika bra folk som kommer till hösten och passar in i gänget :-) Ska bli spännande att se vilka som kommer (om det kommer någon?)

Positiv energi behöver jag som sagt just nu, för som jag skrev härom dagen så har vi fått tråkiga nyheter här hemma. Det gäller vår hund som visat sig vara riktigt, riktigt dålig. Vi försöker ha henne kvar över sommaren och hoppas hon ska bli piggare med specialmat och medicin. Men tyvärr är hon obotlig och kommer sannolikt inte överleva hösten. Snyft :'( Tack snälla ni som tänkt på oss och vår Speja.

Passade på att lasta Baltazar idag också (ja, det får inte gå för långt mellan gångerna). Maken hjälpte till och den här gången gick det så otroligt lugnt till att jag blev riktigt förvånad. Trots att Zigge och Roger levde rövare i hagen precis utanför transporten, 'bumpade' Bazze inte en enda gång när vi lastade ur. Bara klev ur långsamt steg för steg. Duktiga hästen :-)

4 juli 2013

Träna på trav

Jag har idag fått ett tråkigt besked, vilket gjort mig riktigt ledsen. Det var därför extra viktigt för mig att vara i stallet idag. Började med att hämta Baltazar för att få suga i mig lite kärlek från min älskade häst!

Sen var det träning. Hade svårt med traven på framridningen, så där som jag har ibland. Det känns stumt och rakt - och jag har svårt att hitta något bra sätt att komma ur det. Men det var bra att det hände idag när det var träning, så att jag kunde ta det med Sophie.

Fick en hel del bra tips med mig och tror jag kanske vet vad jag ska testa att göra nästa gång det händer. Kan ju säga att det hänger mycket på att få med yttersidan ;-)
Fick till slut till några fina övergångar som jag är riktigt nöjd med :-)

Avslutade med att rida LB:3. Allt gick fint tills vi kom till galoppen. I första fattningen hörde jag "prutt" och såg ett bakben som slank ut åt sidan. Sen typ studsade vi oss igenom galoppdelen. Baltazar försökte busa iväg så gott han kunde och jag försökte att inte bli rädd och att i alla fall få till vägarna. Hehe, han är en riktig filur ibland... Och jag blir allt lite småskrämd över om han ska busa av mig eller inte... Men det är bara att bita ihop och rida vidare.... (speciellt när Sophie står bredvid. Hihi...)

Nu blir det inga träningar för mig på några veckor (semester på ingång), men Sophie ska rida en gång i veckan ändå.

Tjingeling!

3 juli 2013

Bilder från igår

Som utlovat kommer här lite mer bilder från igår, när Sophie rider Baltazar :-)

2 juli 2013

Tisdag och träning

Sophie och jag har bestämt att hon ska rida Baltazar en gång i veckan en tid framöver. I dag var det dags igen :-)

Det var kul att se hur med på noterna Baltazar var redan från början. Min duktiga häst :-)

Fick många fina bilder, men återkommer med dem och mer text i morgon. För nu måste jag soova...

Bara tre dagar kvar att jobba nu innan semestern :-D

1 juli 2013

Älska skogen!

Idag är en dag då stressen har krupit sig på, utan att jag egentligen haft speciellt mycket att göra. Till slut hände en grej som bara fick bägaren att rinna över och stressen att ta överhand. Någon sa något som egentligen inte spelar någon roll alls, men jag tog åt mig rejält. Suck, gillar verkligen inte den sidan av mig själv - att jag så lätt fäster mig vid vad andra säger och tycker. Det påminner mig om årets Nyårslöfte... som i alla fall Ulrika känner till.. om hon nu kommer ihåg det ;) Jag har dock allas våra löften nedskrivna. Moaha... Nåväl, det är dagar som denna då det är speciellt skönt att komma till stallet och hänga med alla sköna djur och människor där :)
Ester ligger lite före...

Jag hade siktat in mig på en skogstur och hade turen att få med mig Mats och Ester som sällskap. Det är ju bara såå mycket roligare att rida ut tillsammans. När jag skulle sadla såg jag att Baltazar fått ett rejält bett (av en insekt?) precis vid sadelgjorden. Får leta fram "luddet" till sadelgjorden till i morgon, men för dagen fick det bli barbacka.

Vi red den nya "klätterbacken" som Ewa och Eija-Leena hittade för ett tag sedan. När vi kom upp på berget tog vi vänster mot sjön och kom ut vid anslagstavlan. Vädret var helt underbart (lagom varmt och inga mygg!) så vi vill inte rida direkt hem, utan tog den "Lilla prinssvängen" baklänges. Ester skötte sig finemang även om hon ibland tog "genvägar" över(!) björksly och små buskar, hihi...  Baltazar var som vanligt stencool och jag älskar verkligen att rida barbacka på honom. Så trygg och skön (men kanske inte helt säker på foten, fniss...)
Inte så missnöjd som han ser ut ;)

Måste bara säga att jag älskar att rida ute i skogen! Finns inget bättre för en stressad kontorsråtta som jag ;)