30 april 2013

Glad valborg!

Önskar alla en glad valborg - och bjuder på en bild på de blommor som står utanför sadelkammaren. Gissar att det är Zanna som varit i farten med sina gröna fingrar :-)

29 april 2013

Ofrivillig dusch...

Det blev ganska sent innan jag kom till stallet, så först tänkte jag bara låta Bazze jobba på lina. Men kvällen var härlig, så jag bestämde mig för att jobba kondition på banan i stället.

Jag hann lagom ner på banan innan regnet började droppa och ganska snart regnade det rejält. Jag tänkte på vad Sophie brukar säga, nämligen att "det kan regna på tävling också" så det är bara att rida vidare och koncentrera sig på övningen. Så då övade jag på att koncentrera mig ;-)

Men när det började hagla så gav jag nästan upp och försökte gömma mig vid "hinder-boden" en stund. Avslutade sedan det hela i lite lagom regn. Vi var, som ni förstår, riktigt blöta när vi kom upp till stallet igen.

I övrigt kom jag idag på att det är mindre än två veckor kvar till tävling. Paniik!!
Framför allt panik över att jag inte hunnit öva på att backa med släp. Ghaa...

28 april 2013

Cesse och Julia på besök :)

Ta-da! Nu har jag fått in bilder... 

(MORR - det är något fel på sidan som gör att jag inte kan ladda upp bilder just nu. Försöker om en stund igen. Här kommer i alla fall dagens text... )

Idag fick jag besök av Paminas fodervärd Julia och hennes mamma Cesse i stallet. Vi har pratat om att de skulle komma och rida Baltazar, men vi har väntat in lite finare väder. Och idag var det soligt och varmt - så det passade ju bra :)
Värmer upp

När jag kom till stallet så såg jag bara Lorten i hagen - var kunde Baltazar vara? Jo, han låg som en utsträckt "hög" mitt i hagen och solade sig. Dock med täcke på... men det var nog skönt ändå :) Hade hoppats kunna släppa honom utan täcke i morgon, men enligt väderleksrapporten ska det regna så jag låter nog täcket vara på ändå. Förhoppningsvis kan han snart gå lite mer naken på dagarna...
Julia och Baltazar
Tillbaka till besöket... Vi fixade sysslor och fikade innan det var dags att rida. Eftersom vädret var så skönt var vi förstås på utebanan. Såå himla skönt att kunna rida där igen :) Jag red lite först för att känna igenom honom (har ju inte ridit på några dagar) och för att Julia skulle få se hur han är att rida. Sedan hoppade Julia upp och red. Hon var jätteduktig och jag tycker att hon fick bra koll på Bazze trots att det var första gången hon satt på honom. Det blev både skritt, trav och galopp - och på slutet testade hon lite förvänd galopp. Det var inga problem :)
Cesse :)

Cesse kom inte heller undan, utan fick också rida lite. Hon skrittade själv en stund och sedan sprang jag bredvid när hon travade. Fin balans hade hon :) Sedan red jag lite igen - och Julia hjälpte till att fota. Tack för det :)
Baltazar och jag


26 april 2013

Rida i lag

Nu är jag jättenervös. Eller det kanske är att ta i... Men lite extra fjärilar har jag allt i magen ;-)

Den 11 maj ska jag rida i Linköping och igår fick jag frågan om jag också vill rida i Skogslottens lag för Div 3. Det var jättekul att få frågan och att de inte tror att jag ska skämma ut klubben, hihi... (Nej då, jag tror inte, att de tror, att jag ska skämma ut dem. Skojar lite bara...)

Vi behöver vara tre i laget och vi är två som svarat Ja. Men jag hoppas den tredje är med också :-) Blir helt klart en extra krydda att rida nu - och om jag känner mig själv rätt så blir det här bra för mig att "tagga till" lite på :-)

Tjingeling och trevlig fredag på er!

25 april 2013

På kurs med Kurt

Är på kurs i Stockholm i två dagar. Det är första gången sedan jag började "nya" jobbet för över tre år sedan. Så det är väl på tiden tycker jag...

Inget stall idag alltså, men jag ska kolla in sammandraget från Göteborg lite senare. Så lite häst blir det ju ändå :-)

24 april 2013

Hovis

Idag var det dags för Baltazar att bli fin om fötterna. Det är tredje gången Tessan kommer och jag är verkligen jättenöjd med henne och jobbet hon gör. Hennes företag heter Tessans Hovar - och jag kan absolut rekommendera henne :-)

Ingen ridning idag, tyvärr... Hade annars gärna velat öva lite på det vi tränade igår :-) Däremot hann jag med att göra lite stallsysslor och putsa träns. Inte så illa det heller... ;-)

23 april 2013

Trötta muskler :-)

Skönt trött i kroppen efter ett träningspass för Sophie. Tack vare regnet har allergin varit ok idag, så jag kunde rida på i stort sett som vanlig :-)

Det blev lite nya saker idag igen. Ganska trixigt, men eftersom Baltazar är så stadig så är det som vanligt mest bara jag som måste få det rätt. Nya saker som sagt - tex  förvänd galopp på stora mittvolten och skänkelvikning i galopp. Vi fortsatte också med det vi övat på tidigare som tex skritt-galopp-skritt-galopp. Tycker att jag börjar bli bättre på att fånga upp och "smattra med benen" när jag växlar gångart, men det mycket kvar att öva på :-) Och så blev det vanliga skänkelvikningar...

Som avslutning övade vi mellantrav och mellangalopp på långsidan. I traven gick Bazze hela tiden över i galopp - vet inte om det berodde på att jag gjorde fel eller om han bara försökte fuska? Men jag fick i alla fall kämpa en hel del för att få till det. Men vi ska nog få ordning på det så småningom :-) Baltazar blev i alla fall väldigt fin och jag fick till några bra tempoväxlingar i galopp på slutet :-)

För övrigt så lyckades jag glömma stackars Ester själv ute i hagen idag :-( Stackarn, hon blev helstressad och bara sprang. Nu har jag värsta dåliga samvetet, så det lär inte hända igen. Söta Ester...

22 april 2013

WC?

En kompis till mig har nyligen köpt en Welsh Cob. Jag är bara liite avundsjuk, för jag har alltid velat ha det. Och någon gång hoppas jag att det blir så :-)

Hur som helst så fick jag häromdagen en kommentar från henne att Bazzes rumpa ser ut som en WC rumpa. Och det har hon ju rätt i :-) Idag när Baltazar sprang på lina, så tyckte jag faktiskt att hela han ser ut som en Welsh Cob - om man kisar lite ;-) Suddig bild, men visst skulle han kunna ha en del WC blod i sig? Jag tycker vi säger så i alla fall... ;-)

Tjingeling!

21 april 2013

Äntligen på utebanan :)

Vi har haft ytterligare en härlig vårdag att glädjas åt. Man kan ju inte bli annat än glad när solen skiner och temperaturen stiger, eller hur?

Tog stallet på förmiddagen och eftersom Ejia-Leena var ute med Bazze i skogen igår, så tänkte jag jobba lite mer med honom idag. Men.. det var ju så underbart ute, så jag tog en lite längre tur i skogen för att skritta fram. Härligt att rida på stigar som så länge varit gömda under snö, snö och snö.
Härligt att vara på banan igen!

Väl tillbaka på gården så gick jag mot ridhuset, för jag hade förra våren i tankarna när vi inte kunnat vara på ridbanan under våren pga tjällossning. Det kändes ju lagom kul att kliva in i mörkret, men precis när jag skulle hoppa upp så kom Zanna och sa att banan var helt ok att rida på. Ingen tjällossning i år alltså - jippei!  Jag lämnade så klart ridhuset och gick ner på banan istället.

Det där jobbet jag tänkt göra föll ganska snabbt, för jag märkte att jag fick jobbigt med andningen pga förkylning och allergi. Kände därför bara igenom Baltazar lite i traven och sedan blev det enklare galoppjobb där han mest bara fick rulla runt fyrkanten och stora volter. Bazze verkade tycka det var skönt att få mer plats att röra sig på och att få sträcka ut galoppen på långsidorna.
Högst oengagerad häst - hehe ;)

Fick hjälp av Zanna att fota lite, men Bazze var inte alls på fotohumör och som ni ser så står han mest och surar/sover på bilderna. Tråkmåns ;)
I ridningen var han dock ingen tråkmåns och jag kom på mig själv att tänka hur glad jag är över att jag hittade honom. Nu när vi kom ut på banan och hade mer plats att röra oss på, märktes det så väl hur mycket vi lärt oss under vintern. Vilken skillnad mot när vi red där i höstas! Nu märks det att all träning verkligen gett resultat och att vi lärt känna varandra ordentligt :) Blir så glad :)

I övrigt så har jag nu bestämt att jag blir kvar på Långkärr i sommar. Kommer bli jättebra :)
Och så var barnen på Rebeckas ponnykalas i går. Jag var kvar och tittade, fotade och pratade med Ulrika  :) Får ju passa på - det här var ju typ enda chansen för mig att se hur ett Ponnykalas funkar. Bilder kommer framöver... :)

Tjingeling i vårsolen!

20 april 2013

Avantia öppnar igen :-)

Goda nyheter idag - Avantia öppnar igen nästa helg. Tjoho :-) Har alltid gillat deras saker, så det blir absolut ett besök hos dem.

Fick också Hippson i lådan igår... En julklapp från svägerska och svåger :-) De hade med en bild på en ny kavaj från Kingsland som var såå snygg! Figursydd och med rosa foder som jag alltid "tjatat" om. Men priset på över 4000 kr var väl i högsta laget för mig som inte tävlar så mycket. Slutsats: Jag måste tävla mer så att det blir värt att unna mig en snygg kavaj som denna ;-)

19 april 2013

Fixar och grejar

Jaha, lite mer VAB idag... men förhoppningsvis är vi sen av med de här dumma bacillerna!

Passade på att fixa lite med bloggen eftersom jag ändå är hemma... Bytte lite bilder i headern, ändrade färger och så... Blev lite lagom nöjd, så det blir nog snart nytt igen.. hihi...

Funderar också lite på om jag ska byta namn på bloggen. Det känns i och för sig synd att byta nu när jag fått upp antalet läsare... men förhoppningsvis så följer flera av er med om jag byter adress...
Den som lever får se...

Jag vill också på lääääger!

Även om det är svårt att tro - så närmar sig sommaren snabbare än vi anar :) Och att sommar och ridläger ofta hör ihop, vet ju varenda barnrumpa.

För två år sedan (min andra sommar med Pamina) så hängde jag med en kompis på träningsläger på Skogslotten. Där träffade jag de mest härliga tjejer! Ett helt gäng med "tanter" som varit på läger för Anita i mååånga år - en del så länge som 20 år. Trots det så kom vi alla "nya" med i gemenskapen utan problem. Jag träffade också Nilla där - en tjej som jag genast kände att jag kunde bli riktigt bra vän med :)  Veckan var otroligt rolig och jag bestämde mig redan då att jag ville tillbaka nästa år.
Nilla på Irco - och jag på Pamina

När så förra sommaren kom, så hade jag precis köpt Baltazar och självklart skulle han och jag på läger. Vi kom dit och var där i några dagar innan "livet brakade ihop" och jag lämnade lägret hastigt och lustigt. Det kändes snöpligt eftersom jag verkligen längtat efter denna vecka och det var så kul att återse alla. Men ibland blir det inte som man tänkt sig...

Nu närmar sig sommaren igen och jag vill så väldigt, väldigt gärna åka på samma läger igen. Men jag är kan inte just den veckan. Buhu :(
Fick ett meddelande på Facebook från en av tjejerna som hade hoppats på att vi skulle ses - och det gjorde mig så klart inte mindre sugen på att åka dit. Jag vill verkligen - men får inte till det! Tänkte att jag kanske skulle kunna åkt bara några dagar, men tyvärr... det funkar inte med familjens planer.

Paminas boxkompis var typ 35 cm högre :)
Men... jag ska ju faktiskt på lite läger ändå :) Den 7-9 juni åker jag ihop med min kompis Lena och några från hennes stall på weekendkurs hos Kinda Häst i Rimforsa. Det ska bli jättejättekul att komma iväg och träffa massa nya hästtjejer och spännande att rida för en ny tränare några gånger.
Skulle vilja hitta någon mer weekendkurs till hösten/sensommaren.... Får väl leta lite...

Tjingeling på er och trevlig fredag!

18 april 2013

Fortsatt sjuka...

Vi har fortfarande sjukstuga här hemma. Sonen har fått penicillin idag och själv är jag på gränsen till sjuk. Så det var lika skönt att jag bytt stalldag med Eija-Leena... Hon red lektion i morse och jag hoppas Baltazar var lika fin som han varit med mig senaste dagarna.

Fick ok från Eija-Leena idag att hon kan följa med på tävlingen den 11 maj :-) Och Sussie följer med den 19 maj :-) Härligt att ha så schysst stallkompisar!

Messade med Anna idag också - och får ta över det hö hon har kvar på Långkärr. Tack snälla :-)

Pratade förresten med Cesse häromdagen och konstaterade (återigen) att jag inte kunde ha bättre fodervärd till Pamina :-)

Tjingeling!

17 april 2013

Gårdagens träning

Är hemma med sjuka barn i dag också (fast jag egentligen skulle haft en semesterdag)... verkar som att det är en seg influensa de fått. Eija-Leena har Baltazar idag eftersom jag bara hade hunnit göra sysslor (och hellre vill att han ska ridas om det går). Blir kanske en tur till stallet för att mocka hage fram åt kvällen i alla fall....

I går var det som sagt träning igen, fast det bara var tisdag. Baltazar har känts riktigt fin senaste dagarna - så Sophie lät oss testa på lite nya grejer. Kul :)

När vi värmt upp och gått igenom att "allt funkade", så blev det lite skänkelvikningar. Jag är ingen hejare på det, men det går bättre och bättre och jag börjar få lite mer kläm på hur jag ska göra. Därefter körde vi en del ryggningar, som inte heller var helt lätt. Jag har inte haft några problem med att göra det tidigare, men nu när jag börjar fundera och ska göra det "på riktigt" så funkar det inte riktigt. Men det kommer :)

Efter det så blev det en del förvänd galopp i olika "vägar", som ingår i något av LA-programmen (I galopp vänder man in på en riktigt kort "snett igenom", därefter blir det som en "båge" över ridbanan och så kommer man ut i rätt galopp igen, typ..) . Sophie och jag har ju det som mål att vi ska rida LA på tävling framöver... men vi är väl inte riktigt överens om när vi tror att det kan ske... Hihi...

Till sist fick jag en riktigt utmaning i att rida i galopp in på medellinjen, göra halt, rygga och därefter ta galopp direkt ur stillastående. Gick bättre än förväntat :)

I går var även Wilma där med sin ponny och tränade efter mig. Jag hann kika på henne lite också. De var verkligen jätteduktiga :) och jag hoppas att de gillade Sophie, men det verkade så :)

16 april 2013

Mocka hage :-)

I helgen ska hästarna byta hage, så nu håller vi på och mockar ur den gamla. Ewa tog två kärror i går och jag tog tre idag. Men vi har fortfarande en hel del kvar... Ska se om jag hinner lite mer i morgon...

Och så har jag tränat idag, fast det bara är tisdag. Fick göra en hel del nya saker och det var jättekul :-) Skriver mer i morgon om det, för nu måste jag krypa till sängs :-)

15 april 2013

Kvällskvisten!

Varit hemma med sjuka barn även idag, men när maken kom hem framåt kvällskvisten så åkte jag vill stallet.

Fick sällskap av Nathalie som kom ungefär samtidigt som mig. Kul att hinna prata och lära känna varandra lite :-)

Vi red delvis samtidigt och det är verkligen inspirerande att se Nathalie rida Challe. Så duktig vill jag också bli :-)

Baltazar jobbade på fint idag också. Jag jobbade vidare på samma saker som igår, men det är svårt att få till det som jag vill. Men jag övar vidare och imorgon är det lektion igen. Jippi :-)

14 april 2013

In heaven!

Barnen är fortfarande väldigt sjuka hemma och dagen har bestått i att ta hand om dem. Det uppvägdes dock av dagens ridpass, då jag helt plötsligt hamnade i himmelen.

Jag hade bestämt mig för att öva på en läxa jag fick i torsdag och hoppades få till i alla fall lite bra ridning. Läxan är att verkligen rida från innerskänkeln till yttertygeln. Svårare än det låter, men jag fick i alla fall ett hum om det i torsdags och ville fortsätta öva.

Först kändes det bara svårt - och som om jag inte alls fick till det. Men jag fortsatte med övningarna. När jag började jobba galoppen, så gjorde jag det via en övning där jag flyttar undan och fattar galopp ur det. Och helt plötsligt var jag i himmelriket :-)

Galoppen var så otroligt fin! Balanserad, bärig, rund, energisk - ja, jag kan inte beskriva det men jag har aldrig upplevt något liknande. Jag kom på mig själv med att sitta och fnissa, för det bara bubblade av lycka i mig. På något sätt stämde allt och vi var ett under en stund. Så otrolig underbart!

Jobbet som följde därefter var jättefint, men kändes ändå blekt i jämförelse med den perfekta galoppen ;-)

Sitter fortfarande med lyckobubblor i kroppen :-)

13 april 2013

Inget Hillersta :-(

I morgon var jag anmäld till en träningstävling på Hillersta. Tyvärr har just avbokat den, för båda barnen har blivit hur sjuka som helst. De har närmare 40 graders feber, hostar förfärligt och är väldigt tunga i andningen.

Även om jag säkert skulle kunna hitta någon annan som kan hjälpa till på tävlingen, så har jag inte ro att vara borta så många timmar (har dessutom varit borta hela dagen idag). Jag tror också att det blir en rätt stökig natt. Valde därför att avboka... Nu laddar jag i stället till nästa tävling som går av stapeln i början av maj.

Trevlig lördagskväll på er alla!

Bilder på Pamina :)

Här kommer äntligen lite fler bilder på Pamina från förra helgen, när jag var och hälsade på henne hos hennes fodervärd Julia. Pamina står kvar på Bondesätter och går på lösdrift där tillsammans med ytterligare en New Forest. Det är så superskönt att se hur bra hon trivs både där och tillsammans med Julia :) Jag blir så glad av att se dem tillsammans :)
Pamina och Julia

Banan var fortfarande full i snö, så vi gick en promenad i skogen i stället. Först skulle vi gå utmed sjön, men då blev det typ snöstorm (snacka om aprilväder) så vi gick en vända utmed fältet och en runda i skogen. Det var en väg som jag inte gått tidigare, så det var kul att se den.
Cesse, Julia och Pamina :)

I skogen...

På vägen hem blev det galopp på fältet. Cesse och jag skulle gå i förväg och fotografera och filma, medan Julia och Pamina skulle vänta. Pamina blev riktigt otålig på att inte få galoppera iväg och det blev en del studsande i starten. Men Julia har riktigt bra balans och hade inga som helst problem att sitta kvar :)

På bilderna jag tog så ser man hur taggad Pamina var. Kolla bara in bilden nedan där hon gapar och slänger ut tungan. Tur att hon inte råkade bita sig själv i farten...

Studsig start ;)

Galopp på fältet

Och en förstoring... kolla in tungan ;)

Tillbaka i stallet så blev det fotografering på gården och mys i hagen. Samtidigt som jag saknar Pamina något otroligt, så är jag också så himla glad att hon har det så bra :) Jag tror hon har det betydligt roligare med Julia i skogen och när de är iväg och hoppar - än att "träla" med mig på dressyrbanan. Men oavsett vilket, så är hon min Prinsessa!

Min fina Pamina och jag.

Saknar dig, min Prinsessa!




12 april 2013

Ruggigt idag

Nä, idag har det verkligen inte varit skönt ute. Men jag ska nog inte klaga - för jag har inte haft stalltjänst idag utan kunnat hålla mig inne större delen av dagen.

Enligt prognosen så ska det regna hela natten, men sedan vända och bli varmare dagar. Hoppas verkligen det, för liksom alla andra är jag innerligt trött på att vintern inte riktigt vill ta slut. Vill ha vår, sol och värme nu!

Ingen sol idag...
Nästa vecka har jag bytt träningstid och ska rida redan på tisdagen. Det blir extra kul, för efter mig rider en gammal stallkompis (med familj) som jag inte träffar så ofta. Hon rider sin nya ponny (tja, hon har ju haft henne ett tag nu), men jag har inte sett det så det ska bli kul :) Jag har förstått att de är jätteduktiga tillsammans :) Hmm, jag tror i alla fall att det är den nya ponnyn hon ska rida... Eller så är det deras andra ponny. Ska bli kul att träffas i vilket fall...

Just det, sen har jag fått en lite anonym glad gubbe i kommentar på mitt inlägg om Planer för sommaren. Lite nyfiken på vem som skrivit den...

11 april 2013

Äntligen!

Idag var det äntligen dags för träning igen (missade ju förra veckan).

Dagen träning var hur bra som helst! Vi jobbade med att korta gångarterna rejält, men att behålla energin. Eller... att energin ska gå "uppåt" istället en "framåt". Resultatet blev en riktigt fin Baltazar :-)

Jag upplevde också att jag inte var så stark i handen idag - och det gör också att Baltazar blir mer lyhörd. Men jag måste typ påminna mig om att mjukna heela tiden. Från och nu är det också "no-no" att inte ha händerna ihop framför luddet. Jag ska lyckas hålla händerna rätt framöver. Men att det ska vara så himla svårt... Faller titt som tätt tillbaka till ovanan att ha dem för brett och ta dem mot höften. Men vi jobbar på att bli bättre... :-)

9 april 2013

Blandad kompott...

Skulle gå tidigt från jobbet idag. Yea, right! Har ni hört det förut? ;-)

Det blev ridhuset idag också, även om det inte kändes helt rätt. Eija-Leena tränar (nog) i morgon och jag har träning på torsdag.... Så det blir lite för många träningspass i rad kände jag. Men eftersom jag vill att vi kommer igång lite mer (jag gillar ju att träna) så blev så i alla fall. Fast jag tog det ganska lugnt...

Baltazar kändes lite stel idag, och jag försökte få honom mjuk med hjälp av olika övningar. Det gick väl sådär... men jag valde att inte pressa honom för mycket.

Avslutade med att rida ut i skogen och tog "skrittrundan". Jag red den "bak-o-fram" mot vad jag brukar - och det tyckte Bazze var jättekonstigt. För första gången kände jag att han tvekade lite och "frågade" om vi verkligen skulle gå den vägen. Men han traskade på när jag sa att så var fallet. Söting :-)

8 april 2013

Jobba, jobba

Idag har det varit "jobb" på olika sätt. På jobbet var det idag dags att produktionssätta det system/projekt vi jobbat för/med under flera års tid. Som alltid är det nervöst att sätta ett nytt system i drift, men det har gått förhållandevis smidigt så här långt. Men det blev rätt många extra timmar på jobbet idag...

Väl i stallet var jag helt fokuserad på att rida! Förra veckan blev det bara skogen och "på lina" för min del, så det känns dags att sätta igång med lite rejäl träning igen :-) Baltazar kändes inte helt med på noterna utan var ganska tung i handen och ville inte riktigt ta stöd på ytter (ett typiskt tecken på att han fått "loppa sig" ett tag). Jag jobbade därför extra på att få honom ta/söka stöd på yttertygeln samtidigt som jag försökte ha honom i en kort form.

Jobbigt tyckte Bazze, men jag känner mig väldigt nöjd över att kunna jobba med honom på detta sätt. Att våga prova olika saker för att få honom att jobba på det sätt jag vill. Ja, att ens veta vad jag vill uppnå för resultat är ju ett stort steg framåt. Vilken skillnad mot bara ett halvår sedan när jag ofta bara "harvade" omkring och inte visste vad jag skulle hitta på när jag red. Känner mig duktig :-)

Fick också trevligt sällskap av Sussie och Challe :-) Kul :-)

Tjingeling!

7 april 2013

Puss på Pamina

Var och hälsade på Pamina nu på eftermiddagen. Underbart att träffa min söta och gosiga lilla tjej :)

Tog många bilder, men hinner inte lägga ut dem nu... De kommer lite senare. Men en bild måste jag ju ändå bjuda på av mig och Pamina :)

Ut i skogen

Idag hade Sussie och jag bestämt träff för att rida ut i skogen. Vi hade underbar tur med vädret och solen sken och värmde ordentligt :)
Tre av fyra på bild :)

Vi valde att ta en lite kortare tur idag, eftersom Sussie inte varit ute med Challe i skogen tidigare. Det gick dock utan problem och nästa gång ger vi oss nog iväg lite längre :) Vi tog sjövägen bort till orangea spåret, där vände vi och red tillbaka. Tog sedan "skrittrundan" förbi Sophies gamla hus och var tillbaka till stallet efter ca 40 minuter. En riktigt skön tur.
Sussie och Challe i skogen!

Därefter blev det så klart kaffe och snack intill stallväggen. Det var skööönt!
I eftermiddag hoppas jag komma iväg och träffa Pamina. Håller tummarna för att det ska fungera :)
Tillbaka på stallplanen :)

6 april 2013

Planer för sommaren ?

Uj uj, vintern är nästan inte över - men trots det så närmar sig sommaren med stormsteg. Under April måste bestämma mig hur jag vill göra med bete/inte bete i sommar. Gha, har ju så svårt att bestämma mig...

Mitt första alternativ är nog, tror jag, typ, att stå kvar på Långkärr. Det är ju trots allt "hemma" och vi trivs så bra där både Baltazar och jag. Där blir det inte bete utan hästarna går in på nätterna. Då måste jag också se till att ha grovfoder eftersom de inte går på gräs (eller alltså de går ju i gräs/skogshagar, men behöver ändå grovfoder...) Jag kommer vara bortrest några veckor i sommar och då måste jag köpa till helinackordering (vilket tack och lov finns att köpa på Långkärr). Det är ok om jag vill göra det har Zanna sagt, så det är skönt. 
Snart sommar igen?
Mitt andra alternativ är att kolla upp bete på Udden. För det är ju trots allt skönt att gå helt på bete/gräs tycker jag. Men där blir det ju inte samma tillsyn när jag är bortrest och det känns inte alls bra. Träningsmöjligheter finns även där med ridhus och ridbana, men det blir ju ändå en omställning att komma till nytt ställe i några månader.

Måste som sagt se till att bestämma mig snart. Ska ta och prata lite med Eija-Leena hur hon tänkt sig sommaren... Men.. jag tror att det blir Långkärr... kanske.... ;)
Pamina med kompisar i sommarhagen

Pamina har ju sitt bete fixat på Bondesätter och hon mår som den Prinsessa hon är i de härliga hagarna där. Fina tjejen!

Hade ju tänkt hälsa på henne nu under påskloven, men vi har inte riktigt lyckats samordna våra stalltider - Cesse och jag. Kanske, kanske får vi till det i morgon....

Skönt!
Åhh, en sak till. En av mina kompisar har köpt ny häst som kom till henne idag. Han är så rackarns söt, precis en sådan "typ" som jag faller för. Och dessutom en Welsh Cob! Avundsjuk är jag, trots att jag har mina två superbästa hästar :) Önskar henne all lycka till!

Ha en bra lördagskväll alla!

4 april 2013

Hemma

Magen har inte varit bra idag heller, så jag valde till och med att vara hemma från jobbet. Hoppas det har gått över till i morgon....

Hade hoppats kunna träna idag, men avbokade det. Har ju liksom ingen ork när jag knappt inte ätit på hela dagen. Fick ju ändå åka och göra alla sysslor och gosa lite. Hästarna hade gått utan täcke sedan 10-tiden när Ewa var i stallet. Konstigt nog hade dock ingen av dem rullat sig...

Nu längtar jag vill på söndag, för då ska det bli rida av igen (Eija-Leena har fredag och lördag). Är ju såå träningssugen :-) Är ju snart tävling igen ;-)

Såg förresten att Udden har Pay and jump i slutet av april. Lite sugen på det, men vet inte om jag ska vänta in en riktig hoppträning först. Får se... :-)

3 april 2013

Nää

Nej, idag har det inte varit någon rolig dag. Har haft ont i magen hela dagen. Vet inte riktigt om det är en bacill, något jag ätit eller pga stress. Men ont gör det i alla fall - och illa mår jag. Har inte heller kunnat dricka något kaffe = jag har en blixtrande huvudvärk.

Insåg att det inte skulle bli något tuffare ridpass, men var nästan på väg ut i skogen eftersom det var så härligt väder. Men jag hade inte lust att sitta till häst med min mage, så det blev i stället att lina i ridhuset. Baltazar var duktig och lyssnade fint, även om det märks att det inte är det roligaste han vet.

Hade tänkt mocka en kärra i hagen också, men det gick bara inte. Tömde gödselkassan vid ridhuset i alla fall...

Nu blir det tidigt i säng så hoppas jag vara bättre i morgon....

1 april 2013

Mocka hage!

I dag fick ridningen stå tillbaka för en välbehövlig mockning i hagen.

Det har nästan inte blivit mockat alls i vinter, så ni förstår ju att det är en del att ta ifatt nu... Det var tyvärr inte så tinat som jag trodde, men  några kärror fick jag med mig i alla fall. Det syns dock inte... så jag får fortsätta en annan dag...