28 februari 2013

Ihh vad kul - men ohh vad svårt ;)

Två veckor sedan förra träningen - så jag var verkligen sugen inför kvällens pass. Innan träningen hann jag prata igenom Bazzes skav med Sophie. Hon tittade och gav många bra tips. Jag fick också låna en annan gjord av henne som var lite längre och lite annorlunda formad. Vi pratade också om olika sorters ludd och salvor. Är så himla glad att kunna få hjälp på det här sättet :)


Under träningen så jobbade vi mycket med att minska/öka gångarterna. Först blev det serpentiner med en volt i varje serpentin. Inte så svårt... Men sen skulle det vara rakställning och ökningar i volterna + minskningar däremellan. Oops - då blev det genast mycket svårare...

Det blev också mycket ökningar/minskningar längst fyrkanten. Jag tyckte att jag minskade jättemycket, men då sa Sophie att jag skulle minska typ till halva farten. Haha... snacka om att jag har en hel del att öva på där :) Det trixiga är väl inte att rida långsamt - utan att rida långsamt med aktivitet i bakbenen. Samtidigt som jag gör förhållningar, så ska jag aktivera bakbenen med spö/skänkel. Svårt, svårt!

Och så körde vi förvänd galopp och jag måste nog säga att den har blivit sååå himla mycket bättre från när jag gjorde den första gången innan jul. Och bara för att det ska bli officiellt, så har jag för sista gången ridit snett igenom i höger galopp och ställt om till vänster! Aldrig mer kommer det hända... Hihi...

Träningen var svår och jobbig, men gav reslutat :) På slutet fick jag till några riktiga ökningar i mellantrav. De första jag gjort enligt Sophie :) Fick också till några samlingar i traven som kändes riktigt fina. Och galoppen kändes rund och fin. Är så rackarns glad efter dagens träning - även om det var svårt, svårt... Men nu har jag något kul  att öva på - och jag gillar ju det :)
Blir också glad över att Sophie tycker att vi är duktiga och har kommit långt på kort tid :) Jättekul att höra :)


Just det - från och med idag så är det också stopp för Baltazar att "sträcka ut" huvudet i halten. Halt på tygeln är det som gäller! Jag vet att han kan - så nu är det upp till mig att se till att han gör det. Men jag får nog "bråka" lite med honom innan han förstår att jag menar vad jag säger, misstänker jag :)
Eija-Leena: Du är väl också med på det? Tillsammans kan vi!

Till sist - hur gick det nu med skavet idag. Jo, det gick bra. Det såg fint ut när jag tog av sadeln, inget irriterat  alls. Så i morgon är det jag som åker på shoppingrunda efter ludd och sadelgjord..

Ha det skönt!

27 februari 2013

Konkurs och hovis

En av ridsportbutikerna här i stan har gått i konkurs. Synd, för jag gillade dem och handlade där rätt mycket. Hur som helst har de nu 50% på hela butiken - och jag var så klart tvungen att åka dit och titta. Kom hem med bla ett nytt täcke och två pannband. Fina! :-)

Sedan var det stallet och hovis. Dessförinnan hann jag med att rida igenom Baltazar. Kändes ok med tanke på att jag inte ridit på nästan två veckor. Sophie red Zigge samtidigt, men hade ändå tid att coacha mig :-) Det är verkligen lyx att ha sin tränare på gården :-)

Såg tyvärr att skavet på vänstersidan var värre. Vill inte att det ska bli till ett sår :-( Får väl i värsta fall bli så mycket barback som möjligt framöver...

26 februari 2013

Inte bara hästar :-)

Förra veckan var familjen på semester i Sälen. Skönt att bara få vara och att göra kul saker tillsammans. Vi åkte tillsammans med min mamma, våra systrar inkl familjer och en kompis-familj. För husfridens skull brukar vi dock bo i var sin stuga ;-)

Jag har haft svårt att åka skidor senaste åren pga onda knän, så förra året började jag testa på bräda i stället. Det är verkligen jättekul! Älskar't! 
I år blev det bara bräda och knäna höll sig i schack till sista dagen då jag fick så där "gråt-ont". Men jag hann med många fina åk under veckan ändå :-)

Nu är skidåkningen över för i år, men vi har redan planerat in vart vi ska åka om ett år :-)

Ha det skönt i snön :-)

25 februari 2013

Pussar på Bazze-mannen

Har varit på en veckas fjällsemester och suget efter Bazze var stort när jag åkte till stallet efter jobbet. Mats retades och sa till de andra att det var "gull-varning" i stallet när jag kom - och det hade han nog rätt i. Hihi...

Hann inte rida idag eftersom jag lovat att vara på födelsedagsmiddag, duschad och klar, kl 19. Planen var ju att gå tidigt från jobbet för att hinna ut på en tur i skogen - men som vanligt gick min "gå-tidigt-från-jobbet-plan" om intet. Men vad gjorde väl det när jag fick snusa, sussa, krama och gulla med Baltazar för första gången på en vecka :-)

Ha det bra, alla :-)

24 februari 2013

Dags att planera inför SIHS :)

Det gäller att planera - hihi....

Ulrika och jag har ju varit på SIHS i Globen i flera år - och det är en tradition som ingen av oss vill bryta. Därför är vi redan på gång och planerar inför vinterns evenemang som infaller 29 november - 1 december... Biljetterna släpps den 27 mars och då kommer vi kolla in exakt vad vi vill se :)

Ulrika på Globen!
När vi var iväg senast, så sa arrangörerna att tävlingarna skulle gå i Friends arena i år, men nu ser det ut som att det kanske blir Globen ett år till i alla fall. Ulrika och jag tycker det är ganska bra, för vi vet exakt vilka platser vi vill ha där! I år kommer det bli mera häst och mindre shopping  än förra året (Ja, shopping på stan alltså... shopping på mässan räknar jag med att det blir som vanligt... ) Dessutom kanske, kanske får familjerna komma upp på lördagen och kolla in familjeshowen. Vi funderar i alla fall på det... :)


Bara 10 månader kvar ;)

23 februari 2013

Favorithäst i repris - Santina

Jag red Santina på ett ridläger när jag var runt 15 år - och jag blev helt förälskad i henne. I flera år drömde jag tonårsdrömmar om att köpa henne, men så blev det så klart aldrig.

Hon var relativt ung och outbildad när jag red henne på lägret, men vi passade som hand-i-handske med varandra. Detta är en häst som jag fortfarande tänker på, trots att det är 25 år sedan jag träffade henne. Så ni kan förstå att hon var något alldeles extra :)



22 februari 2013

Favorithäst i repris - Sandy

En av mina absoluta favorithästar var Sandy som gick på Åby ridskola när jag red där runt år 2000.

Hon var supergo och snäll, men lite smånervös när man red. Känslan var att hon ville göra rätt, men inte riktigt visste hur och då blev hon stressad över det. Hon hade svårt att slappna av och komma ner i form - men jag tyckte så jättemycket om henne. Jag red henne nästan varje lektion i över ett år och hade henne också på ridläger. Fina Sandy!





21 februari 2013

Finaste Baltazar i hagen!

Ibland är det skönt att bara gå och skrutta i hagen... och att mumsa på lite hö :)



20 februari 2013

Favorithäst i repris - Poppen Dick

På min förra blogg, hade jag några inlägg om gamla favorithästar. Jag vill ju inte att någon ny läsare ska missa det, så här kommer de i repris.

Först ut är Poppen Dick som gick på Åby ridskola på 80-talet. Han var min favorit och jag fick ha honom i fred eftersom nästan ingen annan gillade honom. Han var väldigt skumpig i traven, minns jag och så var han ganska "benig". Snäll var han i alla fall och han var den första häst som jag blev riktigt förtjust i.
Några månader innan han togs bort, så blev jag också skötare på honom. Oj, vilken lycka det var :)


Poppen Dick

19 februari 2013

Fin i håret :)

Zanna sålde ut lite saker från sin lilla butik för ett tag sedan och då passade jag på att bla köpa två "hårspännen" inför kommande tävlingar. Jag tycker att dessa hårspännen brukar vara rätt larviga, men det är ju liksom något som hör till "utstyrseln". Håret ska ju hållas undan...

Efter att ha provat spännena så  måste jag nog ändå säga att jag tycker de var fina :) Speciellt gillar jag den stora svarta rosetten med "bling" i. Jättefin!

Den lite enklare rosetten tänkte jag försöka fixa till lite, så att den blir mer i min stil. Det runda märket med hästen ska jag försöka ta bort och istället ska det bli en stor bling-bling där :)

Men.. jag borde nog ha en sammetshjälm för att det ska se bättre ut. Min vanliga hjälm stämmer liksom inte in i stilen, hihi...

Fin!



Ska fixas till lite tänkte jag :)


18 februari 2013

Ridläger i sommar?

Har inte riktigt kunnat bestämma mig för om jag ska åka på ridläger i sommar eller inte. Jag vill ju väldigt gärna åka till Skogslotten (speciellt efter förra sommarens snöpliga sorti) men jag vill inte lägga en hel semestervecka på det. Min lediga tid med familjen är för dyrbar för det tycker jag.

Nu har jag dock fått tips av min kompis Lena, att de är ett gäng som ska åka iväg några dagar i början på sommaren. De ska till Kinda häst i Rimforsa och jag funderar på att hänga med. Någon som vet något om verksamheten där och kan tipsa om det är bra eller inte? Skicka gärna ett mess eller skriv till mig på fb om du inte vill skriva det här :)

Fördelen med detta läger är så klart att min kompis Lena ska dig, att det bara är tre dagar långt och att det är på dagar när jobbet är stängt = inga semesterdagar behöver tas ut. Ska fundera lite....


17 februari 2013

Nytt datum för tävling

Min plan har hela tiden varit att starta tävlingssäsongen på Heda den 17 mars. Har haft stenkoll i TDB för att inte missa propositionen och anmälningstiden. Nu visar det sig dock att tävlingen är flyttad till den 29 mars.
Det är väl i och för sig bra eftersom väglaget sannolikt är bättre när vi åker dit, men det känns lite surt att det tar ytterligare två veckor längre tid innan vi får åka till start. Jag är ju redo nu...

Har letat efter någon programträning i närheten istället, för att komma ut i mitten av mars, men har inte hittat något. Så det är väl bara att ge sig till tåls och ta till vara den extra träningstiden... (Haha, ni märker kanske att jag försöker intala mig att det är positivt att tävlingen är framtflyttad - fast jag bara är sååå sugen på att komma iväg nu.)

Träningstävling på Hillersta, hösten 2012

16 februari 2013

Fika :-)

Idag bjöd Sussie på avskedsfika. Hon har ju sålt sin häst Nobless... Hon lämnar dock inte stallet helt, utan kommer hjälpa till med både Maja och Challe. Som vanligt när vi fikar blev det många berättelser om rid- och hästminnen. Många skratt, alltså :-)

Eija-Leena hade varit ute i skogen med Bazze på morgonen och han hade fått galoppera av sig i backarna :-) Mysigt :-)

15 februari 2013

Vårnytt från Mountain Horse

Fick vårkatalogen från Mountain Horse idag. Såg väldigt mycket fint och blir bara såå shoppingsugen. Mina gamla ridbyxor från Ullared känns ju rätt sunkiga efter flera års användning. Har sagt det förut - men det är hög tid för en shoppingtur till Sharpman :-) Ulrika har ju redan lovat hänga med som sällskap :-)

Trevlig fredag på er!

14 februari 2013

Träning för hjärnan!

Idag var det dags att redovisa veckans läxa för Sophie, nämligen hur jag tänkt att värma upp på tävling. Det kommer ju så klart att bli olika varje gång - eftersom förutsättningarna varierar - men jag behöver i alla fall en planering att falla tillbaka på och en tanke bakom min uppvärminig.

Det är en riktig utmaning för mig att hitta bra övningar som ger någon mening = inte bara "rida runt". Dels för att jag inte riktigt vet vad man "ska" göra och dels för att jag helt enkelt aldrig fundera över vilken typ av uppvärmning som passar mig och Baltazar. Jag fick börja med att berätta hur jag tänkt mig det hela och skulle därefter rida medan Sophie tittade på. Jag tror att Sophie hade tänkt att låta mig rida klart - för att sedan hjälpa till med kommentarer. Men det blev i stället så att jag fick feedback genom hela ridpasset. Dels hade hon säkert svårt att vara tyst (hihi..) och dels så märkte hon nog att jag stundtals var ganska tveksam till hur jag skulle lägga upp det hela.
Idag fick hjärnan träna
Har fått så otroligt mycket bra kunskaper med mig från dagens träning. Jag tror aldrig att vi har hunnit prata så mycket om varför vissa övningar är bra/mindre bra, hur jag funderar över olika övningar, varför jag tror/tycker att jag "ska" rida på ett visst sätt, hur man kan tänka när man lägger upp ett ridpass osv. Det var så himla nyttig att få tänka själv och försöka klä i ord hur jag tänker. Vissa saker hade jag ett riktigt bra tänk på och andra saker hade jag helt missat.

Det var så himla superbra att:
- först få säga vad jag tänkte göra,
- sedan göra det jag tänkt,
- därefter förklara hur jag tyckte det gick och
- slutligen få direkt feedback från Sophie vad hon tyckte.



Sophie berättade också mycket om hur det fungerar på en tävling, vilka olika saker man kan behöva vara beredd på, vad gör man om man får kort eller lång tid på sig innan start, vad bör jag göra när jag kommer in på startbanan osv. Sophie berättade mycket om hur hon brukar tänka och hur olika hon gör med sina hästar. Oj, vad mycket info - men jag har ju några veckor på mig att bearbeta det :)

Snygging!
Dagens träning innehöll med andra ord inte så mycket ridträning av olika övningar, utan jag fick istället träna hjärnan i att fundera över varför jag gör olika saker och varför jag tycker olika övningar är bra eller dåliga. Känns jättekul att verkligen tänka till på varför jag väljer att rida på ett visst sätt och att försöka förklara det i ord. Svårt men utvecklande och jättekul :) Och jag märker ju att jag inte tänker helt fel i vissa saker - det känns också riktigt bra. Jag kan mer än jag tror :) Är så jätte-jätte-jättenöjd i kväll!

Bazze fick förresten vara lite extra fin idag med knopp i pannluggen :)

13 februari 2013

Inte som planerat

Mitt jobb kan många dagar beskrivas som rörigt. Idag var en sån där dag när allt bara kändes frustrerande och inget gick som planerat. Jag som hade tänkt gå tidigt idag, satt i stället över en timme och var inte alls på humör när jag kom till stallet. Trist!

Hade planerat att rida igenom min läxa idag, men jag ville inte rida med min stressade känsla i kroppen. Valde i stället att borsta och mysa med Bazze i närmare en timme. Friserade, fixade och bara stod och hängde runt hans hals och snusade. Mysigt! Hästar är världens bästa avstressare :-)

Träffade också på både Sophie och Ewa och fick återigen bevis på att mina stallkompisar är toppen och får mig att må bra :-) Nöjd åkte jag sedan hem till familjen!

12 februari 2013

Finaste killen!

Min finaste kille i hagen för någon dag sedan. Idag gäller Eija-Leena ställningarna i stallet och har även träning. Bara det blir lite varmare ute, så ska jag försöka komma och titta på henne lite mer :-)
Tjingeling!

11 februari 2013

Läxa!

Idag tränade jag på min läxa - att hitta en bra framridning som funkar på tävling. Det är en riktig utmaning för mig att planera ridningen och därefter hålla mig till planen.

Jag tror att jag vill dela upp framridningen i tre delar. Innan jag börjar ska Bazze vara framskrittad (helst vid hand) i god tid. Därefter följer:
1: Fokus på att ställa igenom/stretcha åt båda hållen, i skritt och i trav. Energi i steget utan att "springa iväg".
2: Tempoväxlingar (skritt/trav) och en kortare form. Galopp i stora volter, fokus på att få den "rund". Stadig på yttertygeln.
3: Mer samling genom att flytta undan + fatta galopp samt förvänd galopp.
Tja, efter det ska vi nog göra succé på tävlingsbanan. Hihi... ;-)

Hade för övrigt en riktig feelgood i stallet i kväll, tack vare stallkompisarna :-) Kändes som om "alla" var där och ni får mig alla att må så himla bra. Tack ska ni ha :-)

10 februari 2013

Omvärldsträning - för oss båda!

Idag har både Baltazar och jag fått en dos med omvärldsträning ;) Vi går ju mest på Långkärr nu under vintern, och ser inte så mycket av varken andra hästar, människor eller fordon än de som finns på gården. Jag tänkte därför att det skulle vara nyttigt för Bazze att se lite annat än det...

Sagt och gjort så klädde jag in oss båda i reflextäcke/väst och gav oss ut längst med Långkärrsvägen. Jag har en slags otäck "fix idé" om att skena på halt underlag och gå omkull med min häst, så därför är jag alltid lite extra uppmärksam när jag ger  mig iväg på vintern. (Ja, om jag rider i skogen är jag ju rädd för "vilda" djur (läs Vildsvin!) så då har jag också full koll på omgivningarna).

Snart på väg på äventyr ;)

Allt gick sin gilla gång tills vi kom någon halv kilometer bort, där startade plötsligt en traktor inne i en lada. Spännande tyckte Bazze och gick tveksamt framåt. Jag kände mig duktig som trots det red vidare och peppade honom (och mig...) att det inte var farligt. Precis när vi rundar ladan, så kommer så klart traktorn åkandes. Ihh, sa Bazze och bajsade... Eftersom vi har som vana att alltid sparka bajset åt sidan när vi är ute och rider så hoppade jag av och gjorde det. Det var ärligt talat ganska skönt att stå på marken när traktorn åkte förbi, för Bazze var riktigt på tårna.

Traktorn försvann bakom kröken och jag hoppade upp igen. Då kommer en cykel smygande utmed vägen (jo, i snön). Bazze märkte den inte förrän den var jämsides och hoppade låångt åt sidan. Där ungefär tyckte jag att det räckte med äventyr och vände på en liten vändplats. Bazze insåg att vi var på väg hemåt och taktade hela vägen hem. Tokstolle...  Tror att han skulle behövt en redig galopp i någon lååång uppförsbacke... Men det vill jag nog ta när han inte spänd som en fjäder. Hihi...
Damasker!

Testade nya damaskerna idag och de satt fint. Tror dock att jag ev ska komplettera med ett par utan ludd också som jag sett. Tror att de är lite smidigare att ha i dressyrarbetet. Köpte också ett nytt träns via Zanna - så nu ska jag gå och köpa det där bling-blingpannbandet jag har sett :) Eller om jag kanske ska ta och önska mig det i födelsedagspresent..?  Sen hittade jag också sånt där "fårludd" att ha på grimman som jag köpt en gång på Ullared. Satte det på grimman och det blev fint. Undrar bara hur länge det får vara vitt? ;)
Grimma med ludd :)

Tjingeling!

Bazze biter också..

Här så äntligen filmen jag försökte ladda upp igår. Fick gå omvägen genom att först lägga upp den på YouTube och därefter gör inlägget. Nåja, de fungerar ju också men kan inge göras direkt från mobilen.

Lyckades som sagt fånga Bazze och Lorten i hagen igår, när Baltazar står och retar Lorten genom att bitas. Tycker nog att han får skylla sig själv om han får en hov på mulen, tycker inte ni också det ? ;)

9 februari 2013

Hmm...

Försöker som sagt att lägga ut en film via nya mobilen, men får inte vill det. Ska testa att filma i ett mindre format i morgon och se om det funkar bättre...

Var uppe en snabbis i stallet idag och lämnade en säck foder. Lyckades samtidigt fånga Baltazar på film när han nafsar Lorten i hasorna... Får väl bli en halvdan bild, i stället för film.

Tjingeling!

Testar...

Försöker ladda upp en film med nya mobilen, men det går inte. Testar med den här som är lite kortare...

8 februari 2013

Lite shopping :-)

I dag har jag varit på liten shoppingtur :-)

Först blev det Granngården, där jag köpte mer musli. (Flera bekanta i stallet och på jobbet har gått över till "naturligt" kraftfoder, men jag är inte helt övertyad ännu... Så tills vidare fortsätter jag med mitt gamla vanliga foder.)

Sedan blev det Avantia, där jag beställde ett "sadelgjordsludd" och köpte benskydd. Blev skydd med "ludd" som tjejen i affären rekommenderade. Lätta att tvätta i maskin ska de vara också :-) Provade också två tävlingstoppar, men de passade inte riktigt. Tyvärr... eftersom Avantia har 50% på alla kläder just nu. (Och topparna var dessutom superfina...)

Svängde till sist förbi Hööks. Kollade in ett pannband jag sett tidigare. Funderar på ett träns som Zanna säljer och tror det skulle bli fint med detta bling-pannband :-)

Trevlig fredag på er!

7 februari 2013

Finaste Baltazar!

Eftersom det har känts ganska bra att rida sista veckan, så var jag riktigt laddad inför träningen idag. Jag började med att värma upp Baltazar medan Sophie och jag pratade. Hon kunde då konstatera att jag låter Bazze "rinna iväg" för mycket när jag inte har full fokus (tex när jag pratar samtidigt) och att jag måste bli bättre på att rida "koncentrerat" även om jag pratar med någon, blir störd av något som händer vid sidan av ridbanan osv. I veckan som kommer ska jag vara extra noga med att hålla gångarterna korta, men energiska.

Jag red en del förvänd galopp i uppvärmningen och den går så bra att den från och med nu ska vara med i min vanliga uppvärmning. Har bara lite svårt att känna om han ligger i rätt galopp eller inte... I hörnen brukar han nämligen "skutta till" med bakbenen och då tror jag att han byter... men det gör han inte alltid... Sophie sa att jag måste lära mig titta på bogarna/frambenen om han går i den galopp jag tänkt mig eller inte. Men - ghaa - det är så svårt att se eftersom hans galopp inte är så stor. Men jag övar vidare för att försöka se/känna vilken galopp han går i :)
Jag har världens bästa häst!

Efter uppvärmningen så red Sophie en stund. Det är så himla kul och inspirerande att se henne rida Baltazar! Dels för att jag ser hur himla duktig Baltazar är och dels för att jag tycker Sophie är en förebild för att få hästen att jobba ordentligt samtidigt som hon använder små, fina hjälper. Inga hårda hjälper eller ord där inte... När jag ser henne rida Baltazar får jag en målbild att jobba mot :)
Det är också väldigt nyttigt för Bazze att bli riden av någon som inte ger sig, utan verkligen tar igenom det jobb hon tänkt sig. Idag bjöd han henne till och med på några bocksprång, hihi...
Sophie på Bazze i somras. Min målbild för framtiden :)

På slutet så hoppade jag upp och reda några minuter till i trav och galopp. Och Baltazar var helt underbar att rida. Ja, det tycker jag nästan jämt att han är... men idag var han helt fantastiskt duktig. Jag är så himla glad och lycklig över att jag har en häst som är så super-super-fin på alla sätt och vis. Älskar honom!
Bästa, bästa Baltazar!

Sen pratade vi shopping :) Som jag skrev igår så behöver jag en ny sadelgjord och/eller sadelgjordsludd. Dessutom så suktar jag efter ett nytt bling-bling-pannband. Sophie hade köpt ett nytt till Fiona igår och det var bara sååå himla snyggt! Har sett ett lite "manligt" med svarta och vita stenar som jag funderar på... Skulle vara fint att ha när vi tävlar.

Sophie föreslog att jag skulle börja rida med några smidiga benskydd, nu när broddarna är på. Det har hon helt rätt i - för det vore ju hemsk om han skulle trampa sig och bli halt nu när vi ska på tävling (ja, det vore ju hemskt oavsett tävling eller inte...) Dessutom har jag funderat på att använda boots i transporten (var egentligen Sussie´s idé) eftersom Bazze inte använder transportskydd (Han har gått omkull i transporten en gång och åker inte längre med transportskydd). Tänkte att boots i alla fall skyddar lite om han skulle trampa sig. Så i morgon blir den en shoppingresa på butikerna här i stan.... Om jag kommer iväg tidigt från jobbet vill säga... :)

I kväll somnar jag glad och nöjd!

6 februari 2013

Som en klocka... med "paddar" under magen

Fick hjälp av Sophie att titta på skavet vid gjorden idag. Vi kom på att det sannolikt är en skarv på baksidan av gjorden som skaver. Man kan ju fundera på varför man tillverkar gjordar på det sättet? Nu ska jag köpa en ny gjord, men tills skavet är läkt behöver jag också en padd under gjorden.

Sophie kom med ett väldigt bra tips, nämligen att använda vanliga paddar som man har under benlindor och lägga dem runt gjorden. Mina har dessutom en liten kardborre som håller det hela på plats. Får se om jag nöjer mig med det eller köper en sån där fårskinnstunnel. Hoppas det läker snabbt nu...

I ridningen koncentrerade jag mig på uppvärmningen, eftersom jag känner att det är viktigt för mig att bli säker på den (vilka övningar jag ska använda) innan jag åker på tävling. Därefter red jag igenom L B:1. Baltazar gick som en klocka idag och var så fin, så fin :-)

Längtar verkligen till vår första tävling nu :-)

5 februari 2013

Längtar till sommaren...

Sitter här och fryser och längtar till sommaren. Får väl nöja mig att sukta på några härliga sommarbilder så länge...


Pamina och jag, våren 2011

Baltazar, sommar 2012
Pamina och jag, på väg ut i skogen

Pamina med kompisar i sommarhagen

På tur med Baltazar

Pamina på väg till sommarhagen

4 februari 2013

Snö! Hmm...

Gårdagens vårkänsla är som bortblåst! Idag började det nämligen snöa igen. Och det snöar inte lite... Suck!

Bekväma Baltazar vilar sig bevisligen inte i form. Efter att ha vilat/gått skogsturer i några dagar var han lite "motsträvig" i början av dagens pass. Det spelar säkert också in att jag har ökat kraven under uppvärmningen. Bazze verkar inte riktigt säker på att jag menar allvar, så han försöker smita lite. Men när han inser att det är jobb som gäller är han så duktig så :-)

Hade tänkt öva på galopp-skritt övningen vi gjorde i torsdags, men fick i stället koncentrera mig på att ställa igenom ordentligt åt båda hållen. Det gav resultat, för på slutet gick han toppenfint :-)

Har tyvärr sett att han har lite skav vid/av sadelgjorden. Trodde det skulle ge med sig när pälsen började växa ut (efter klippningen) men det har det inte gjort. Tror jag ska prova ett "ludd" under gjorden och se om det hjälper. Verkar bara vara svårt att hitta en i "dressyrgjord-längd"...

Tjingeling!

3 februari 2013

Ridturen som blev en tummetott...

Dagens planerade ridtur i solsken blev till - ingenting...

På förmiddagen hörde Annica av sig och undrade om jag hade lust att rida hem till dem (vi har pratat om det lääänge), de skulle komma och möta mig på halva vägen. Det lät som en utmärkt idé, men jag var lite tveksam om jag skulle hinna eftersom jag behövde vara hemma kl 16. Om jag skulle lyckas rida iväg kl 14 så skulle jag dock hinna, tänkte jag. Men... innan vi väl kommit iväg hemifrån så var klockan närmare halv två och jag fick boka av "mötet" med Annica. På väg till stallet så träffade vi dock på henne, hennes dotter och Ferarri som var ute och promenerade/red :) Vi gör ett nytt försök nästa helg när jag inte har så mycket annat för mig...
My handyman... ;)

Hade med mig maken upp till stallet idag eftersom det var dags för "månadens lastning". Började dock med att han fick hjälpa mig att få upp plasten runt spålbalarna. Det är lite krångligt när det är så högt upp, men han fixade det galant :)

Därefter blev det lastning. Lasta in, köra en liten sväng, lasta ur! Det gick galant och även om Baltazar hade lite mer bråttom ut idag än vad vi tänkt oss, så var det inte så att han slängde sig. Han väntade bara inte på klartecken innan han gick ut. Men han får klart godkänt ändå :) Det är jätteskönt att vi alla tre börjar bli så vana vid att lasta, för när vi väl ska iväg på tävling så behöver jag i alla fall inte fundera över hur lastningen ska gå. Skönt!

Vi är proffs på lastning nu ;)

Mannen åkte hem för att hämta barn och jag fortsate med stall-sysslorna. Insåg att jag nog inte skulle hinna rida så långt, men om jag skyndade mig på skulle jag hinna ut en halvtimme i alla fall. Men, ni vet hur det är... helt plötsligt så står man och pratar med någon och så har minutrarna runnit iväg. Det blev till slut ingen ridning alls för mig idag, men det får jag ta igen i morgon :)
Va? Ingen tur i skogen..?

Zanna meddelade också att hon hade rabatt på träns, pannband, handskar, strumpor och sånt från sin butik "Shop on road". Jag har funderat på ett träns till... och handskar skulle jag också behöva ett par nya... Ska kolla i morgon och se vad jag hittar...

Köpte i alla fall två stycken "rid-rosetter" till min tävlingsutstyrsel. De här två var ju faktiskt helt ok och inte så där fåniga som övriga jag sett. Den lite "plattare" sammetsrosetten tänkte jag not försöka göra om lite och byta ut "hästen" mot en stor "bling-bling". Då tror jag att den skulle passa min stil perfekt :)
Fåniga? Nä, inte så farligt...

2 februari 2013

Lugnt idag

Idag är det lugnt och stilla här på bloggen - för jag har (som varje lördag) "ledigt" från stallet. Tycker nästan att det har varit lite vårkänsla idag, även om det har varit kallt. Solen skiner och jag tycker nog att jag har hört några vårfåglar. Myysigt!


Sötaste Pamina en dag i somras :)
 I morgon blir det lastning igen och sedan har jag planerat en tur ut någonstans. Vet inte om jag bara ska ta Långkärrsvägen fram och tillbaka... Är lite trött på "sjövägen" och det är lite för mycket snö fortfarande för att ge sig ut på de andra stigarna tycker jag. Får se hur jag gör....

Tjingeling!


1 februari 2013

50%

Såg på Facebook att Avantia har 50% på alla kläder och täcken fram till 9 februari. Lyckades lura med mig två kollegor dit på lunchen. Ja, lura och lura... det var inte så svårt att få med dem ;)

Hade hoppats hitta en tävlingsskjorta, men föll inte för någon av dem. Hittade en vit med krås, som jag absolut skulle kunna tänka mig. Men eftersom den "bara" var i bomull/elestan och inte i funktionsmaterial, så fick det vara. Har ju en skjorta, så det är ingen kris. Men det är ju alltid kul med nytt.... tycker jag ;)

Hittade ingen bild på den på nätet, men den såg ut ungefär så här:

Lånad bild från Ridsportonline - Skjorta från Tattini